Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nordmenn svindlet for 30 millioner

De falt alle for tilbud om aksjeinvestering i utenlandske selskaper, via juksemeglere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Interpol har avdekket at 268 nordmenn til sammen er svindlet for nærmere 30 millioner kroner. Alle har latt seg lure til av et falsk tilbud om aksjeinvestering i utenlandske selskaper.

Økokrim fikk ifølge Nationen tirsdag melding fra Interpol om det som kan være en av de største enkeltsakene med økonomisk bedrageri av nordmenn noensinne. Et selskap med utspring i Spania skal stå bak svindelen, som er gjennomført ved at nordmenn over telefon eller internett har fått tilbud om kjøp av aksjer i selskaper som Spantel eller Rentacar, via angivelige meklerhus med navn som «Goodman Hart», «Morgan Paris» og «Alfa Euro Trading».

- I snitt har hver enkelt av dem brukt mellom 50.000 og 100.000 kroner på investeringen. Vi vil vurdere å ta kontakt med noen av dem som er blitt utsatt for svindelen i Norge. Foreløpig er ingen av dem identifisert, sier førstestatsadvokat og leder av Økokrims bedrageriteam, Arnt Angell, til Nationen.

Bare fire av de 268 nordmennene som er blitt utsatt for svindelen, har på egen hånd henvendt seg til politiet. Til sammen beløper utbetalingene fra Norge seg til 4,1 millioner amerikanske dollar, eller nærmere 30 millioner norske kroner.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media