Nordmenn svindlet NAV for rekordbeløp

1358 ble anmeldt i fjor.

REKORDSVINDEL: Arbeids- og velferdsforvaltningen (NAV) avdekket anmeldte svindel for totalt 189 millioner kroner i fjor, det høyeste beløpet noen gang. Foto: Morten Holm / Scanpix
REKORDSVINDEL: Arbeids- og velferdsforvaltningen (NAV) avdekket anmeldte svindel for totalt 189 millioner kroner i fjor, det høyeste beløpet noen gang. Foto: Morten Holm / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): NAV anmeldte 1358 personer for svindel av totalt 189 millioner kroner i fjor. Dette er det høyeste svindelbeløpet Arbeids- og velferdsetaten har avdekket noen gang, og tilsvarer i snitt 139 000 kroner per anmeldte person.

Økningen skyldes at «betydelig flere er meldt for svindel av dagpenger, sykepenger og stønad til enslige forsørgere», ifølge en pressemelding. Rundt tre fjerdedeler av svindelsakene og -beløpene gjelder disse tre tilskuddene. 

- Vi har ikke belegg for å si at det er flere som svindler til seg trygd, men vi har hatt en styrket innsats og vært mer målrettet i arbeidet. Spesielt gjelder dette mot svindel av stønad til enslige forsørgere og sykepenger. Det er noe vi har prioritert de siste åra. Vi har dessuten tatt i bruk en ny kontrollmetodikk, sier direktør i NAV kontroll, Magne Fladby, til Dagbladet.

Mange nye saker Til sammenlikning ble 1435 personer anmeldt for trygdesvindel i 2009 og bare 975 i 2010, ifølge misbruksstatistikken. Oslo, Rogaland og Nordland ligger på svindeltoppen, med henholdsvis 195, 135 og 108 anmeldte saker i fjor.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer