Nordmenn tatt i narko-aksjon

PARIS/LONDON (Dagbladet): To nordmenn er arrestert i forbindelse med et enormt narkotikabeslag i Belgia. Det dreier seg om internasjonal narko-transport i stor stil. Norsk politi har samarbeidet med belgisk politi om saken. Verdien på beslaget kan være 215 millioner kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NARKO-BESLAGET: En belgisk politibetjent viser fram det svære beslaget av narkotika.

Politiet i Belgia beslagla 11. november 180 kilo kokain, 950 kilo hasj, 108 kg amfetamin og 100000 ecstasy-piller - alt til en verdi av 215 millioner kroner i byen Hasselt i Belgia.

16 personer er arrestert: to nordmenn, sju belgiere, fem hollendere og to briter.

Norsk hjelp

Politiet i Hasselt har fått hjelp blant annet av norsk politi. De to norske stoffkjøperne ble arrestert i Oslo.

Statsadvokat Kerel Cleeren som leder etterforskningen, sier at det kan ventes flere arrestasjoner. For en så enorm transport er det klart at de involverte må ha fått hjelp, blant annet på havna i Antwerpen, som smuglerne benyttet flittig.
Det enorme havneområdet i Antwerpen er brukt som lagerbase for den intereuropeiske narkotikaligaen, og det var i containere i havneområdet politiet gjorde sine enorme beslag.

Flere beslag

Det er snakk om en omfattende internasjonal omsetning. Flere beslag er gjort i Spania, Tyskland og Storbritannia.

Kokainet kommer fra Columbia og hasjen fra Marokko. Ecstacy-pillene er sannsynligvis produsert på grensa mellom Belgia og Nederland. Her kjenner politiet til flere laboratorier.

Politiets aksjon har pågått hele uka. Det er også beslaglagt biler, store pengesummer og våpen.

Vellykket aksjon

Store deler av det enorme narkotikapartiet er smuglet til Belgia sjøveien. Politiet spanet på banden når den store lasten ble losset, og fulgte mottakernes bevegelser i lang tid før de slo til.

Politiet karakteriserer den store aksjonen som svært vellykket.
Gjeng-lederen skal være en britisk kvinne. Den andre hovedmannen er en 51 år gammel belgier som ble dømt for væpnet ran av et Securitas-kontor i 1982.

Narkotikapolitiet i Oslo opplyste i går kveld at de ikke er orientert om saken.