Nordmenn tatt med 20 skytevåpen og granater

En av de tre pågrepne skal ha tilknytning til MC-klubben Bandidos.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vet du noe om pågripelsene? Send sms/mms til 2400, epost til 2400@db.no eller ring 24 00 00 00.

Tre nordmenn er pågrepet i Danmark etter at dansk politi fant over 20 skytevåpen i bilen deres. Den ene mannen har ifølge politiet tilknytning til MC-klubben Bandidos.

De tre ble stoppet i en rutinekontroll på grensen mellom Danmark og Tyskland onsdag. Da politiet undersøkte bilen fant de et tjuetall skytevåpen i tillegg til flere håndgranater, kniver, bajonetter og diverse slagvåpen.

Politiet mener våpnene er kjøpt i Øst-Europa og at de skulle smugles til Norge.

De tre, som er mellom 30 og 45 år, ble onsdag varetektsfengslet i to uker med brev- og besøksforbud.

Vaktsjef Frank Sørensen ved Syd-og Sønderjyllands politi sier til Aftenposten at den ene av de pågrepne har tilknytning til MC-klubben Bandidos, noe politiet ser alvorlig på.

- Det kan jeg ikke bekrefte. Det eneste vi kan si er at tre menn er anholdt i saken, sier visepolitikommisær Kim Kjær ved fra Syd- og Sønderjyllands politi til Dagbladet.

Nordmennene har er kjent de faktiske forhold, men har i avhør forklart at de er våpensamlere og at våpnene ikke var ment å skulle brukes.

- Våpnene er delvis plombert, men ikke tilstrekkelig etter dansk lovgiving. Dessuten er en av de arresterte tidligere straffet i Norge for å gjenetablere destruerte skytevåpen. Vi tror disse våpnene var beregnet på gjenbruk, sier Sørensen til Aftenposten.

(NTB)