Nordmenn tatt med 30 kilo amfetamin og kokain

To nordmenn står tiltalt i en dansk rett for å ha smuglet 28,9 kilo amfetamin og 2,8 kilo kokain. Stoffet ble funnet da de kom over grensa fra Tyskland. Selv hevder nordmennene at de ikke aner hvordan stoffet havnet inn i reservehjulet og i karosseriet i bilen. De hevdet de festet - på Reperbahn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mandag ble de fremstilt for Vestre Landsret i Sønderborg. Aktor sa det store kvantumet narkotika - med en gateverdi på rundt 10 millioner kroner - tilsa en streng straff.

Nordmennene benektet ethvert kjennskap til stoffene da rettssaken begynte. De hadde festet i stor stil mens bilen sto parkert i et p-hus like ved Reperbahn. Hvordan kokainen og amfetaminen var havnet i et reservehjul og skjult i karosseriet, ante de simpelthen ikke.

Fangst

Politiet gjorde solid fangst da de to mennene en dag i mars ville krysse grensen ved Frøslev. Oppmerksomme betjenter fattet mistanke til de to, som nervøst sugde på sine sigaretter.

Bilen deres ble saumfart. På reservehjulet var det en 30 centimeter lang flenge, og inne i den lå narkotika innpakket i plast. På et bilverksted i Padborg fant politiet ytterligere 19 pakker narko i hulrom ved skjermene.

I forhørsretten nektet de to enhver befatning med saken, og avviste at de hadde vært nervøse ved grensepasseringen.

De kunne ikke forklare hvorfor ukjente eventuelt skulle skjule så store mengder narkotika i nettopp deres bil, uten å vite hvor bilen skulle hen, eller hvem som eide den.

- Jeg har ingen idé om hvem som kan ha gjort det, fastholdt eieren.

Forbruk

Aktor dokumenterte at mennene har hatt et svært stort forbruk i forhold til inntektene. Den ene har stort sett ikke hatt inntekt siden begynnelsen av 1999, men har likevel reist blant annet til Thailand og Nederland. -At jeg ikke hadde offentlige inntekter, er ikke det samme som at jeg ikke hadde inntekter, forklarte tiltalte og sa han tjente penger på å handle svart med brukte biler. -Min samboer fikk 11.000 i måneden som butikkansatt. Det dekket husholdningen.

Kameraten gikk på sykepenger i Norge. Det ga ham 10.000 kroner i måneden. Aktor dokumenterte at han på et halvt år hadde brukt 111.000 kroner bare på reiser til Thailand.

Pengene hevdet han å ha tjent på svarte malerjobber. - Og så bor jeg gratis hos min søster, så jeg har ingen utgifter, hevdet han.

Telefoner

Aktor sa i retten at det var funnet mobiltelefoner på cellene til de to. Begge telefoner var blitt brukt flittig til å ringe til kontantkort-telefoner i Danmark og Norge. Ingen ville si hvordan telefonene var havnet der.

(NTB-Ritzau)