TIL SYKEHUS: En av de skadde turistene, med stor sannsynlighet norsk, fraktes inn på sykehus i Phuket. Foto: ATCHAA KHAMLO / PHUKET GAZETTE
TIL SYKEHUS: En av de skadde turistene, med stor sannsynlighet norsk, fraktes inn på sykehus i Phuket. Foto: ATCHAA KHAMLO / PHUKET GAZETTEVis mer

Nordmenn til sykehus etter hotelleksplosjon i Thailand

Flere titalls skadde, melder lokale medier.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Til sammen ti nordmenn er brakt til sykehus etter en eksplosjon ved et hotell i thailandske Phuket, bekrefter Utenriksdepartementet (UD).

- Åtte er innlagt, og to ligger til observasjon. De er sendt til to forskjellige sykehus, opplyser UDs pressevakt Kjetil Elsebutangen til Dagbladet.

Han opplyser at ingen av nordmennene skal være kritisk eller alvorlig skadd, og at Norges konsul i den populære turistdestinasjonen på vestkysten vil prøve å oppnå kontakt med de innlagte nordmennene.

106 nordmenn - Vi har 106 norske gjester på hotellet, men vet foreløpig ikke hvorvidt de innlagte er blant dem, sier Sophie Frisholm, pressekontakt i reisebyrået Ving, til Dagbladet.

Hun opplyser at flere av Vings reiseledere i Phuket er sendt til stedet for å skaffe oversikt over situasjonen.

Ifølge den lokale avisa Phuket Gazette er til sammen 36 personer, både turister og hotellarbeidere, skadd etter eksplosjonen, som skal skyldes at en uheldig blanding av stoffer brukt til rengjøring av bassenget ekspanderte raskt inni en tank og skapte en gass-sky.

Vings pressekontakt Frisholm forklarer at en klorbeholder i et rom under hotellbassenget sprakk. Dermed lekket gassen ut.

- Det lukter sterkt av klor, og en del følte ubehag og kvalme. De ble sendt til sykehus for sjekk, sier hun, og opplyser at alle forventes å bli utskrevet innen kort tid.

- Rundt 100 ved bassenget En arbeider ved hotellet, Phuket Orchid Resort & Spa, avviser overfor Phuket Gazette at det er snakk om ei bombe. Alle som er fraktet til sykehus, har inhalert den klorholdige gassen.

- Jeg hørte tre eller fire «eksplosjoner». Det var rundt 100 personer rundt bassenget, sier en norsk hotellgjest til avisa.

Han forteller at de som er sendt til sykehus, har symptomer som pustevansker, sår hals og hodepine.

Dagbladet følger saken.

SPA-HOTELL: Ulykken skjedde her, ved Phuket Orchid Resort & Spa. Foto: PHUKET ORCHID RESORT & SPA
SPA-HOTELL: Ulykken skjedde her, ved Phuket Orchid Resort & Spa. Foto: PHUKET ORCHID RESORT & SPA Vis mer