Nordmenn tilbake fra Egypt på onsdag

De norske turistene som har ønsket å reise hjem fra feriebyen Sharm el-Sheik i Egypt lander i Norge på onsdag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Etter å ha snakket med våre kunder var det 17 turister som ønsket å reise hjem. De har vi fått booket om på et Lufthansa fly som går fra Kairo onsdag. Hovedtyngden av våre reisende, rundt 200 blir likevel værende og reiser hjem på fredag som de også skulle etter planen. Mitt inntrykk er at de fleste har tatt det som har hendt med fatning, sier Hesham Elnashar, daglig leder i Pyramidene Reiser til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Totalt har selskapet som er det eneste norske med turer til Sharm el-Sheik i sommersesongen 318 gjester i feriebyen, men bare 17 av disse har valgt å reise hjem før planen.

Alle i god behold

Pyramidene Reiser har vært i kontakt med alle sine gjester, og kan bekrefte at det står bra til med alle sammen. Heller ikke Utenriksdepartementet har fått meldinger om at nordmenn er omkommet eller skadet i terroraksjonen.

Elnashar opplyser at Pyramidene Reiser har mottatt noen få avbestillinger fra kunder som skulle reist til Egypt i nær framtid. Alle som har bestilt turer fram til midten av august kan fritt avbestille sine reiser.

Fortsetter med turer

Reiseoperatørene Apollo i Danmark og Atlantis har bestemt seg for ikke å sende noen nye reisende til Sharm el-Sheik de nærmeste ukene. Men Pyramidene Reiser kommer til å sende ned turister også framover.

– Det er det vi lever av. Så lenge vi har nok turister på våre reiser vil vi fortsette med det, understreker Elnashar.

Det norske Utenriksdepartementet har ikke frarådet nordmenn å reise til området, men ber folk vise aktsomhet.

(ANB)