Nordmenn tilber pedofili-mistenkt sektleder

Den indiske sektlederen Sai Baba, som etterforskes for seksuelle overgrep mot mindreårige, har også norske tilhengere. På mandag kommer Babas nære venn og åndsfrende, healeren Stephen Turoff, til Mo i Rana.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Dagbladet.no fortalte torsdag om kultlederen Sai Baba som har anslagsvis 10 til 50 millioner tilhengere over hele verden. De mest fanatiske av dem, et par tusen, bor i Babas egen landsby Putaparthi i det sørlige India. Babas religiøse virksomhet har forgreninger over hele verden og omsetter for utrolige 1,5 milliarder dollar årlig.

USAs føderale politi FBI ønsker nå å se nærmere på de over hundre vitneprovene fra mennesker som Sai Baba skal ha forgrepet seg på seksuelt. Flere av dem er under 16 år. Les artikkelen her.

På pilegrimstur

1. november drar et tjuetalls nordmenn til Putaparthi i provinsen Andra Pradesh i Sør-India for å oppsøke Sai Baba. Der skal de tilbringe to uker i kultlederens nærhet.

- Med på turen blir en del av oss som er aktive innenfor alternativ medisin, pluss flere uhelbredelig syke, forteller Tor Andreas Rydning i «Alternativet Brua», en organisasjon som driver med formidling av alternativ medisin. Organisasjonen arrangerer også det de omtaler som «helsereiser» til fjerne strøk.

- Sai Baba er en fantastisk fyr som det skjer en masse rundt. Jeg har ikke truffet ham selv, men jeg har vært i Putaparthi flere ganger, sier Rydning.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer