ARBEIDSLIV: Nordmenn tror på færre arbeidsledige om 12 måneder. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
ARBEIDSLIV: Nordmenn tror på færre arbeidsledige om 12 måneder. Foto: Christian Roth Christensen / DagbladetVis mer

Nordmenn tror på færre arbeidsledige neste år

Tilliten til arbeidsmarkedet er vesentlig styrket de to siste månedene, viser fersk undersøkelse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Hegnar.no): Forbrukertillitsindeksen (CCI) for mai er på 2,8 poeng, ned 0,2 poeng fra forrige måned, viser en fersk måling fra Opinion.

Indeksen er 4,7 poeng høyere enn i desember, som var bunnpunktet i 2013 og den svakeste noteringen siden desember 2011. For ett år siden var tillitsindeksen på 4,6 poeng.

- Det er først og fremst ledighetsindikatoren som påvirker den samlede forbrukertillitsindeksen i positiv retning i mai, sier seniorrådgiver Henrik Høidahl i Opinion.

Det er for andre måned på rad signifikant flere som tror at arbeidsløsheten vil være lavere om 12 måneder. Tilliten til arbeidsmarkedet har ikke vært så høy siden september i fjor. Deretter ble den gradvis svekket og nådde bunnen i mars i år.

CCI er et gjennomsnitt av forbrukernes forventninger til egen og landets økonomi, arbeidsledigheten og deres muligheter til å spare de kommende 12 månedene.

Med CCI over 0, kan vi si at forbrukerne i overveiende grad venter sterkere økonomi, mens hvis CCI er under 0, venter de i overveiende grad svakere økonomi.

Flere nyheter Rapport: Halvparten av nordmenn er overvektige
- Norge er dårligst i Norden på veldig mange områder
Venter svakere lønnsomhet i norske bedrifter