Nordmenn trøstekjøper sydenreiser

De tre største charterselskapene har på det nærmeste solgt unna rubbel og bit av katalogtilbudene for høstferien.

FORLENGER SOMMEREN: Nordmenn reiser sydover i høstferien. Denne svømmeren fant sommeren på Rhodos. Foto: Oliver Orskaug/Dagbladet
FORLENGER SOMMEREN: Nordmenn reiser sydover i høstferien. Denne svømmeren fant sommeren på Rhodos. Foto: Oliver Orskaug/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

|||

Nordmenn trøstekjøper sydenreiser etter den dårlige sommeren. De tre største charterselskapene har på det nærmeste solgt unna rubbel og bit av katalogtilbudene for høstferien.

Ving er Norges største transportør av charterturister og har bare noen få plasser igjen i uke 40, høstferieuken ved de fleste av landets skoler.

- Det er bare et fåtall seter igjen til Tyrkia og Mallorca. Noe bedre utvalg blir det hvis en kan sjonglere med dager utenom høstferieuken, sier salgsdirektør Christian Grønli i Ving Norge til NTB. Hos Ving skiller Tyrkia seg ut som den store høstvinneren.

Selskapet transporterte i fjor rundt 400.000 reisende fra Norge og det antallet ser ut til å holde seg også inneværende år. Ving melder i tillegg om tidlige og gode salgstall for vintersesongen.

Til varme og sol

I Star Tour merker salgsavdelingen stor pågang av ferielystne nordmenn, og det er reisemålene rundt Middelhavet som står øverst på ønskelista.

- Verken finanskrise eller svineinfluensa ser ut til å ha satt en stopper for folks reiselyst i høst. Vi ser at mange kjøper en ferie på høstparten etter den dårlige sommeren, sier kommunikasjonsdirektør Lena S. Petersson i Star Tour til NTB.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer