FORLENGER SOMMEREN: Nordmenn reiser sydover i høstferien. Denne svømmeren fant sommeren på Rhodos. Foto: Oliver Orskaug/Dagbladet
FORLENGER SOMMEREN: Nordmenn reiser sydover i høstferien. Denne svømmeren fant sommeren på Rhodos. Foto: Oliver Orskaug/DagbladetVis mer

Nordmenn trøstekjøper sydenreiser

De tre største charterselskapene har på det nærmeste solgt unna rubbel og bit av katalogtilbudene for høstferien.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Nordmenn trøstekjøper sydenreiser etter den dårlige sommeren. De tre største charterselskapene har på det nærmeste solgt unna rubbel og bit av katalogtilbudene for høstferien.

Ving er Norges største transportør av charterturister og har bare noen få plasser igjen i uke 40, høstferieuken ved de fleste av landets skoler.

- Det er bare et fåtall seter igjen til Tyrkia og Mallorca. Noe bedre utvalg blir det hvis en kan sjonglere med dager utenom høstferieuken, sier salgsdirektør Christian Grønli i Ving Norge til NTB. Hos Ving skiller Tyrkia seg ut som den store høstvinneren.

Selskapet transporterte i fjor rundt 400.000 reisende fra Norge og det antallet ser ut til å holde seg også inneværende år. Ving melder i tillegg om tidlige og gode salgstall for vintersesongen.

Til varme og sol

I Star Tour merker salgsavdelingen stor pågang av ferielystne nordmenn, og det er reisemålene rundt Middelhavet som står øverst på ønskelista.

- Verken finanskrise eller svineinfluensa ser ut til å ha satt en stopper for folks reiselyst i høst. Vi ser at mange kjøper en ferie på høstparten etter den dårlige sommeren, sier kommunikasjonsdirektør Lena S. Petersson i Star Tour til NTB.

I høstferien er alle reiser ut fra Oslo revet bort, noe som tydeliggjør at sommeren på Østlandet har fått mange til å oppsøke reiseoperatørene.

- Det har vært fullt i månedsvis, sier Petersson, og de mest populære reisemålene i høst er Kypros, Kreta og Tyrkia, sier hun.

Selskapet fraktet i fjor 280.000 reisende fra Norge og ut i verden, og tallet på passasjerer forventes å ligge på det samme i inneværende år.

Forlenger sommeren

Også reiseoperatøren Apollo har merket stor pågang etter sommerferien.

- Vi har merket ekstra trykk og har bare noen får plasser igjen i høstferien. Det dårlige været har gjort at mange vil forlenge sommeren, sier informasjonssjef Helen Begby i Apollo.

Hun trekker fram Kreta som ett av de mest populære feriemålene i høstferien.

Apollo var i fjor den neste største charteroperatøren i Norge med 300.000 reisende.

(NTB)