Nordmenn ut av Alpene

De norske skituristene som er innesnødd i Ischgl i Østerrike vil trolig bli hentet ut med helikopter i løpet av kvelden. I tillegg til de 35 som befinner seg i Ischgl, vil Star Tour hente hjem 64 nordmenn fra St. Anton.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Star Tour hadde håpet å få ut de 35 nordmennene allerede onsdag morgen. Men dalen som helikoptrene må fly gjennom for å komme inn til Ischgl, er den samme som redningshelikoptrene bruker for å nå rasområdet Galtur.

- Det er en smal korridor inn i dalen, og trafikken kan derfor ikke være for stor så lenge redningsarbeidet pågår, opplyser markedssjef i Star Tour, Heidi Jondalen, til NTB.

To helikoptre står klare til å fly inn med en gang de får klar-beskjed. - Vi håper virkelig vi får de ut nå, sier Jondalen.

Hun opplyser at alle nordmennene har det bra. I løpet av onsdag vil Star Tour sende et fly til Insbruck for å hente skituristene.

I tillegg venter Star Tour på å få hentet ut de 64 turistene fra St. Anton, som egentlig skulle returnert til Norge førstkommende lørdag. Turister som valgte å reise til Alpene forrige lørdag er plassert i relativt rassikre skisteder som Skiwelt.
- De som har bestilt ferie fra lørdag av, har alle fått tilbud om å avbestille, sier Jondalen.

Turselskapet avventer nå ytterligere informasjon fra østerrikske myndigheter, og vil ikke sende flere turister inn i de vestlige alpeområdene hvor rasfaren er stor.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer