Nordmenn var innestengt i Disneyland med 69 000 andre

Familien Bolsø fant et gulv å sove på da fornøyelsesparken ble stengt etter massive oversvømmelser utenfor.

DISNEY-OVERSVØMMELSE: Slik så det ut inne på Disneyland i Tokyo, hvor 69 000 mennesker var innesperret uten mulighet til å komme ut.
DISNEY-OVERSVØMMELSE: Slik så det ut inne på Disneyland i Tokyo, hvor 69 000 mennesker var innesperret uten mulighet til å komme ut.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Etter det kraftige jordskjelvet i Japan i dag, ble parkeringsplassen utenfor Disneyland i Tokyo blitt oversvømt av flytende jordmasse og vann, ifølge AFP.

Det førte til at fornøyelsesparken, som er bygd på en søppelfylling i Tokyo-bukta, måtte stenge med 69 000 mennesker innenfor Disney-portene.

På grunn av oversvømmelsene var det umulig å komme seg vekk fra den populære turistattraksjonen, og de besøkende måtte evakueres til et trygt sted inne i Disneyland. Der måtte de tilbringe natten.

Ekteparet Roald og Heidi Bolsø fra Trondheim er for tiden i Japan for å besøke datteren Jeanette (23) som studerer i Tokyo, og befant seg i folkemassen som var tvunget til å overnatte inne i Disneyland.

Roalds bror, Trond Bolsø, forteller til Dagbladet at han først var i kontakt med familien klokken ni i morges norsk tid.

- De sendte meg en sms og sa at de hadde det bra, forholdene tatt i betraktning, og at de hadde funnet et gulv å sove på. All transport har brutt sammen i området og de er avhengig av tog for å komme seg hjem igjen, sier Trond Bolsø.

Klokken 23.30 fredag kveld fikk han beskjed om at den massive folkemassen har fått slippe ut av fornøyelsesparken, og familien Bolsø er på vei til datteren Jeanettes leilighet.

- De tar buss fra Disneyland til togstasjonen, for så å ta buss til Takadanobaba. Der skal de finne seg en taxi som kan transportere dem hjem.

Stengt Ifølge rapportene har ingen av de besøkende blitt skadet og har fått forsyninger med mat, varmeelementer og regnjakker.

Fornøyelsesparken, som ligger rundt 32 mil fra området der jordskjelvet rammet, har i kveld sendt ut en pressemelding hvor de sier at fornøyelsesparken i alle fall vil bli stengt fram til søndag.

Disneyland i Tokyo var i 1983 den første Disney-fornøyelsesparken som ble bygd utenfor USA, men er nå ikke eid av Disney-konsernet.

Et av verdens kraftigste Jordskjelvet som i dag rammet utenfor østkysten av Japan er det kraftigste noensinne målt i Japan og et av de kraftigste målt på verdensbasis noensinne.

Årsaken til den voldsomme tsunamibølgen, som foruten Japan skal ramme blant annet Australia og New Zealand før den reiser over Stillehavet det neste døgnet og treffer Amerika, er enorme forskyvninger på havbunnen.

Disse energirike forskyvningene vil i tur forflytte store mengder vann som kan reise svært langt og treffe med voldsom kraft.

Japan rystes til stadighet av en rekke jordskjelv. Årsaken er at landet ligger utsatt til langs den såkalte «ildringen» som strekker seg i en hesteskoform rundt Stillehavet. Fire av fem jordskjelv i verden finner sted langs dette svært geologisk aktive beltet.

I tillegg til hele Japan, er det nå utstedt tsunamivarsel for Filippinene, Taiwan, Guam, Marshall-øyene, Indonesia Papua Ny-Guinea, Hawaii, Tuvalu, Vanuatu, Samoa, Australia, Fiji, Tonga, Mexico, Fransk Polynesia, New Zealand, Guatemala, El Salvador, Costa Rica, Nicaragua, Panama, Honduras, Chile, Ecuador, Colombia, Peru, Russland, hele vestkysten av USA og en lang rekke øysamfunn i stillehavet.

Vis mer