Stor undersøkelse:

Nordmenn vil ha evig sommertid

En undersøkelse lansert via Dagbladet viser et soleklart flertall for å avvikle ordningen med å stille klokka - og aller helst beholde sommertid for alltid.

SOLEKLART FOR SOMMERITD: Mens hele 78 prosent av nordmenn som deltok i undersøkelsen ville avvikle ordningen med å stille klokka, ønsket 62 prosent av disse å beholde sommertiden. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix
SOLEKLART FOR SOMMERITD: Mens hele 78 prosent av nordmenn som deltok i undersøkelsen ville avvikle ordningen med å stille klokka, ønsket 62 prosent av disse å beholde sommertiden. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I oktober ble en stor søvnundersøkelse lansert gjennom Dagbladet for å kartlegge nettopp hva nordmenn mener om ordningen med sommertid og vintertid. Nå er undersøkelsen avsluttet, og resultatene er klare:

En overveldende mengde nordmenn er lei av klokkestillingen, og hele 78 prosent ønsker at ordningen skal opphøre for godt.

- Klart flertall

Bjørn Bjorvatn ved Universitetet i Bergen er leder for Nasjonal kompetansetjeneste for søvnsykdommer og ansvarlig for undersøkelsen.

Han understreker overfor Dagbladet at det var et klart flertall for ikke bare å avvikle hele ordningen med klokkestillingen, men også å innføre evig sommertid i Norge.

- Det var ekstremt mange som svarte. Vi hadde helst håpet på 20 000 svar, men fikk inn snaue 50 000 svar. Der var det et klart flertall for å ha sommertid hele året, sier han.

Bjorvatn forklarer at det kan virke som det er en god del nordmenn som irriterer seg over å måtte stille klokka, og som dermed også ønsker å kvitte seg med ordningen en gang for alle.

- Det er nok en ordning som bare er litt i veien for alle, men det er fremdeles uklart om man avvikler ordningen som også EU har vedtatt, legger han til.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer