Nordmenn vil hjem

Norske turister venter på å komme hjem.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Bombeangrepene på den egyptiske turistbyen Sharm el-Sheik har skremt ferierende nordmenn i byen. Nå vil mange av dem hjem fordi de frykter flere terrorangrep.

Martin Lind er blant cirka 40 norske beboerne på det egyptiske hotellet Senesta Club:

- Jeg vil komme meg hjem, hvis det er mulig. Det er trykket stemning her nede, og vi oppholder oss bare innenfor hotellområdene, sier Lind.

Pyramidene Reiser har 300 gjester i Sharm el-Sheik. Av disse skal det være ti personer som ønsker å reise hjem. De som blir igjen oppfordres til å holde seg på hotellområdene, der det er høy sikkerheten er høy, og alle utflukter og turtiltak denne uken er kansellert.

Selskapet ordner hjemreise for de som ønsker det. De første kan tidligst få fly hjem i morgen.

Ifølge daglig leder fikk turoperatøren tidlig oversikt over situasjonen for gjestene sine. Etter fire timer var det klart at samtlige gjester var i god behold.

- Ingen var ute, alle var på rommene sine, sier El Nashar.

120 av de norske gjestene var i byen da bombene sprang, 180 nye ankom kaoset 01.30 i natt, bare et kvarter etter at bombene hadde eksplodert. De måtte vente en halvannen time til man visste hva som hadde skjedd i byen, og til reiseselskapet fikk booket om hotellrom.

UD advarer 

UD har heller ikke mottatt opplysninger om drepte eller skadde nordmenn, men kan ikke utelukke muligheten.

- Så langt har vi ikke fått noen meldinger om det, men vi følger med. Det kan være enkeltstående reisende som er i området utenom charteroperatøren, sier informasjonsrådgiver Cathrine Andersen til Dagbladet.no lørdag.

UDs representant ankom Sharm el-Sheik klokka seks i dag tidlig. Han er nå rundt på sykehusene for å søke etter nordmenn, og på hotellene for å snakke med de norske gjestene.

- Vår mann har meldt tilbake om at folk tar hendelsen med fatning, og følger anvisningene fra de egyptiske myndighetene, sier Andersen.

UD advarer nå nordmenn i området, og ber dem om å være forsiktige.

ETTERARBEID:Bombeangrepene i den egyptiske feriebyen Sharm el-Sheik har skremt mange turister. Her undersøker egyptisk politi bilvrakene etter angrepet.