Ny undersøkelse:

Nordmenn vil la olje ligge for å spare klimaet

I en fersk meningsmåling sier 44 prosent at de er villige til å la deler av oljen bli liggende for å spare klima. 42 prosent sier nei.

LOFOTEN: Ett av de stedene der oljeindustrien og de største politiske partiene ønsker å åpne opp for oljeboring. Foto: Dagbladet
LOFOTEN: Ett av de stedene der oljeindustrien og de største politiske partiene ønsker å åpne opp for oljeboring. Foto: Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Undersøkelsen er utført av meningsmålingsinstituttet Ipsos for Dagbladet .

Deltakerne er spurt om de er villige til å begrense norsk oljevirksomhet for å begrense utslipp.

Den største gruppen, 44 prosent av de spurte, svarer «ja» på spørsmålet, 42 prosent svarer «nei», mens 15 prosent har huket av for «vet ikke».

- Noe helt nytt

- Det er fantastisk, er den spontane reaksjonen fra den norske Greenpeacelederen Truls Gulowsen.

- Alvoret i dobbeltrollen Norge har som miljøbevisst nasjon og oljestat, begynner å sive inn hos stadig flere. Dette har vært en rolle vi har forsøkt å skape forståelse for i langt tid, men det har vært veldig vanskelig. Den norske oljeproduksjonen har vært frakoblet klima i mange år. At vi nå får en større andel som er enig i at vi må begrense oljevirksomheten av hensyn til klima, er veldig positivt, sier Gulowsen, som mener dette her noe helt nytt.

- At argumentet om at vi må begrense oljevirksomheten av hensyn til klima har fått så sterk resonans, er noe nytt. Det er en ny forståelsesbølge som sprer seg, mener han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer