Nordmennene blir fortsatt i Alpene

Verken de 35 norske skituristene som er innesnødd i Ischgl eller de 64 som befinner seg i St. Anton i Østerrike, vil bli hentet ut i kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Vi har ikke fått innflygingstillatelse til Ischgl. Alle helikoptre må fly samme rute inn til Ischgl, og all hjelpetransport blir selvfølgelig prioritert før oss, sier markedssjef i Star Tour, Heidi Jondalen.

I morgen

Star Tour håper imidlertid å få ut de 35 i morgen.

- Når det gjelder de 64 i St. Anton hadde vi vel egentlig aldri noe håp om å få disse ut i dag. Været er for dårlig og rasfaren for stor, sier Jondalen.

Star Tour vil i løpet av morgendagen forsøke å få nordmennene ut fra St. Anton via en tunnel. Tunnelen er ikke er i bruk til vanlig, men er gjenåpnet nå.

- Tunnelen er imidlertid så liten at det ikke kan kjøre busser gjennom den. Derfor prøver vi å ordne med biler til transporten, sier Jondalen.

Avbestilling

Hun opplyser at alle nordmennene har det bra, men at de selvfølgelig vil hjem så fort som mulig.

Når det gjelder de som har bestilt ferie fra lørdag av, har alle fått tilbud om å avbestille.

- Men veldig få har gjort dette, sier Jondalen.

Turselskapet avventer nå ytterligere informasjon fra østerrikske myndigheter, og vil ikke sende flere turister inn i de vestlige alpeområdene hvor rasfaren er stor.

NTB

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer