FORSVUNNET: Det er i området rundt Kangerlussuaq, Søndre Strømfjord på dansk, at de tre nordmennene er savnet. Kart: Google Maps
FORSVUNNET: Det er i området rundt Kangerlussuaq, Søndre Strømfjord på dansk, at de tre nordmennene er savnet. Kart: Google MapsVis mer

Nordmennene på Grønland har ikke GPS eller satelittelefon

Politiet fortsetter leting i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Fram til seint i går kveld søkte store letemannskaper med helikopter etter de tre nordmennene som er savnet på Grønland. To av de tre er 24 år, sistemann er 31 år gammel.

Leter Politiet vil om kort tid oppta letingen etter de tre nordmennene.

- Vi fortsetter letingen nå i morges. De ble ikke funnet i går, får Dagbladet opplyst hos politiet på Grønland.

De tre er sist sett for ni dager siden, og skulle møte guiden sin fredag klokka 15.00 lokal tid - men dukket aldri opp. Politiet frykter at de tre nordmennene har gått opp i fjellene.

Ifølge lokalavisa Jærbladet hadde de tre verken GPS eller satelittelefon med seg. Det finnes ikke mobildekning i området.

Godt vær - Terrenget i området er svært varierende. De skulle gå langs en elv som går gjennom en dal, hvis de har gått til fjells kan det være farlig terreng, forklarte politiet i går.

De tre nordmennenes familier er varslet.

Det meldes om godt vær rundt Søndre Strømfjord mandag, med overskyet vær med noe sol - og uten nedbør som kan vanskeliggjøre leteforholdene.

Temperaturen ligger på omkring åtte grader celsius.