Nordre Buskerud-politi kritiseres for redningsarbeid

I en tilsynsrapport fra Hovedredningssentralen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nordre Buskerud politidistrikt får kritikk for manglende redningsplaner og avklaring av roller og ansvar i en tilsynsrapport fra Hovedredningssentralen Sør-Norge.

Redningsplanene er ikke slik de skal være, ansvar og roller er ikke avklart og det blir også påpekt at distriktet er sårbart når det gjelder å takle større hendelser, skriver NRK.

«Tilsynet mener det er et alvorlig funn at redningsplanverket ikke er revidert og lokalt forankret. Dette med bakgrunn i at dette også var et hovedfunn under forrige tilsyn den 15.10.2009», står det i rapporten.

Politidistriktet hadde ansvar for politiaksjonen på Utøya 22. juli 2011 og har tidligere fått mye kritikk for hvordan denne ble gjennomført.

- Nordre Buskerud politidistrikt har noen utfordringer, og det har vi påpekt i rapporten. De har forsikret oss om at de har tatt tak i det vi har påpekt. Det har skjedd mye bra utvikling i politidistriktet etter terrorangrepet 22. juli, så jeg er sikker på at de også vil få dette på plass, sier leder Hans Vik i Hovedredningssentralen Sør-Norge til kanalen.

(NTB)