Nordsjøen streikerammet

Fare for utblåsning i en brønn på Valhallfeltet i Nordsjøen førte til at en dispensasjonssøknad fra streiken ble behandlet i rekordfart i formiddag. Med nødvendig utstyr på plass regner BP Amoco med å få kontroll med brønnen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Logistikksjef Terje Ohrstrand berømmer Oljeindustriens Landsforening og Norsk Olje-og Petrokjemisk Fagforbund for å reagere så fort.

- Vi har hatt problemer med denne brønnen en måneds tid. Hvis den ikke hadde blitt sikret, kunne situasjonen blitt alvorlig, sier Ohrstrand.

Informasjonsdirektør Sveinung Sletten i BP Amoco Norge karakteriserer situasjonen som «relativt udramatisk».

- Det som skjedde var at det begynte å lekke inn vann i borehullet som kunne fortrenge boreslammet. Siden dette slammet utgjør et vern mot utblåsning måtte vi fylle på med mer boreslam. Men brønnen har i tillegg en sikkerhetsventil, sier han til Dagbladet.

Storstreiken blant LO-medlemmene som rammer slepebåter og forsyningsbaser kan få store konsekvenser for Nordsjøen fra midten av neste uke. Da er oljelagrene på Mongstad og Sture fulle. Troll og Oseberg-feltene har ingen alternative måter å bli kvitt råoljen på. Også transporten gjennom Statpipe-rørledningen kommer til å stoppe.

Ikke ramme

- Vi har sagt at vi skal skjerme Nordsjøen.Det står vi fast på, sier LO-sekretær Liv Undheim til Dagbladet. NHO har ikke videreformidlet mengder av dispensasjonssøknader fra berørte i oljevirksomheten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer