Nordsjøolje opp mot 100 dollar

Oljeprisen stiger som følge av uroen i Egypt, og nordsjøolje nærmer seg nå 100 dollar fatet.

 SUEZ-URO:  Uro om hva som kan komme til å skje med skipstrafikken gjennom Suez-kanalen - her ved Ismailia - og frykt for at uroen sprer seg til oljeproduserende land i Midtøsten, er i ferd med å sende prisene på nordsjøolje opp i 100 dollar fatet. FOTO: AP/SCANPIX.
SUEZ-URO: Uro om hva som kan komme til å skje med skipstrafikken gjennom Suez-kanalen - her ved Ismailia - og frykt for at uroen sprer seg til oljeproduserende land i Midtøsten, er i ferd med å sende prisene på nordsjøolje opp i 100 dollar fatet. FOTO: AP/SCANPIX.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oljeprisen stiger som følge av uroen i Egypt, og nordsjøolje nærmer seg nå 100 dollar fatet.

Verken Tunis eller Egypt har olje, men på det internasjonale markedet er frykten stor for at den politiske uroen skal spre seg til hele Midtøsten.

Under mandagens handel ble et fat nordsjøolje omsatt for tett oppunder 100 dollar, mens amerikansk råolje gikk for 90 dollar per fat.

Også gullprisen stiger som følge av uroen i Egypt.

I løpet av de siste dagene har egyptiske og utenlandske investorer ført hundretalls av millioner dollar ut av Egypt, ifølge rapporter fra valutahandlere.

Åpen kanal - uten forsyninger Foreløpig er Suezkanalen åpen  tross uroen i Egypt.

Men ifølge flere skipsanalytikere er det mangel på en del mannskap og forsyninger.

Det fører til at fartøy som skal videre sørover ikke kan ta om bord vakter som skal beskytte fartøyene i de piratutsatte farvannene utenfor Afrikas østkyst.

Fartøyene som passerer Suezkanalen, får heller ikke fylt på med mat og vann.

(NTB-Reuters).