- Norge åpner for ulovlig våpeneksport

Mener Jan Egeland etter avtale med Emiratene.

REAGERER: Jan Egeland ble svært overrasket da han ble kjent med at Norge har godkjent Emiratene og nabolandet Qatar som kjøpere av norskproduserte våpen. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet
REAGERER: Jan Egeland ble svært overrasket da han ble kjent med at Norge har godkjent Emiratene og nabolandet Qatar som kjøpere av norskproduserte våpen. Foto: Frank Karlsen / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Direktør Jan Egeland i Human Rights Watch mener Norge bryter egne regler ved å åpne for våpensalg til De forente arabiske emirater.

Egeland ble svært overrasket da han ble kjent med at Norge har godkjent Emiratene og nabolandet Qatar som kjøpere av norskproduserte våpen.

- Våpensalg til Emiratene må være et helt klart brudd på de norske eksportreglene, uttaler Egeland i boka «Fredsnasjonens grenseløse våpenhandel» som kom ut denne uken.

Egeland var statssekretær i Utenriksdepartementet fra 1990-1997 og har siden blant annet jobbet som visegeneralsekretær for humanitære spørsmål i FN, direktør for Norsk Utenrikspolitisk Institutt og generalsekretær i Norges Røde Kors.

(NTB)