Været:

Norge åpner i strålende sol …

… i hvert fall i Sør-Norge.

DEN STORE DAGEN: De aller fleste coronareglene skrotes klokka 16, og Sør- og Østlendingene får en varm og solrik åpningsdag. Foto: Erik Johansen / NTB
DEN STORE DAGEN: De aller fleste coronareglene skrotes klokka 16, og Sør- og Østlendingene får en varm og solrik åpningsdag. Foto: Erik Johansen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Etter 562 dager med strenge coronatiltak, går vi lørdag klokka 16 tilbake til en normal hverdag. Igjen kan det klemmes og danses over det ganske land.

På Sør- og Østlandet vil heller ikke været legge en demper på stemningen.

- Det blir en flott åpningsdag på Sør- og Østlandet. Det blir strålende vær, og virkelig en flott lørdag, forteller vakthavende meteorolog Terje Alsvik Walløe ved Meteorologisk institutt til Dagbladet.

Og også vindretningen er med sør- og østlendingene lørdag, noe som kan gi temperaturer opp mot 20 grader flere steder.

- De blir helt klart værvinnere i dag, konstaterer Walløe.

VARMT: Det er gode muligheter for å nyte et åpent samfunn utendørs lørdag. Temperaturene kan krype opp mot 20 grader flere steder. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
VARMT: Det er gode muligheter for å nyte et åpent samfunn utendørs lørdag. Temperaturene kan krype opp mot 20 grader flere steder. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer

Grått i nord

Men det blir heller ikke så verst vær på Vestlandet, som etter en litt grå start på dagen vil få både oppholdsvær og muligheter for sol. Størst sjanse for sol vil det være i Rogaland, forteller meteorologen.

- Lengst nord på Vestlandet vil det nok komme litt regn til kvelden.

I Midt-Norge vil formiddagen preges av regnbyger, men også her vil det blir oppholdsvær utover ettermiddagen og kvelden - stort sett.

Nordland må imidlertid regne med skiftende vær åpningsdagen, og vil ha regnbyger som kommer og går.

- Også i Troms og Finnmark blir det stort sett skyet og enkelte regnbyger. Mest i ettermiddag og kveld, forteller Walløe.

GLEDER SEG: Byrådsleder i Oslo, Raymond Johansen, ser frem til å feire gjenåpningen av hovedstaden. Video: Vegard Krüger / Dagbladet TV. Reporter: Øystein Andersen. Vis mer

Været snur

Men selv om Midt-Norge og nordlendingene trekker det korteste strået værmessig på selve åpningsdagen, kan de imidlertid se fram mot at været snur kommende uke.

I Midt-Norge kan temperaturene krype opp mot 20 grader søndag og mandag, og også i nord vil det bli varmere, med temperaturer rundt 15 grader så langt nord som i Finnmark. Det er også ventet tørt og fint vær.

- Også vestledningene får bra vær mandag, sier meteorologen.

Høsten kommer

I sør, hvor det har vært lange perioder med oppholdsvær, skal det imidlertid bøtte ned den kommende uka.

- Vi på Sør- og Østlandet får mer nedbør enn vi har hatt på lenge. Høsten kommer, og det vil bli mye gråvær og perioder med regn, sier Walløe.

- Det kommer kanskje ikke kjempemasse på én dag, men mellom mandag og tirsdag er det ventet ganske mye regn, og det kommer flere lavtrykk utover uka.

Temperaturene vil også falle, og vil trolig ligge på rundt 10–12 grader kommende uke.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer