Trandum og politiets utlendingsenhet får kritikk

- Norge behandlet meg som et dyr

Helsetjenesten på Politiets utlendingsinternat på Trandum får nok en gang knusende kritikk: En etiopisk kvinne i 40-åra fikk ikke forsvarlig helsehjelp, ifølge Fylkesmannen i Oslo og Viken.

SISTE STOPP: Politiets utlendingsinternatet på Trandum er stedet der Norge holder menneskene de vil tvangsreturnere. Nok en gang har Fylkesmannen slått fast at helsehjelpen ikke var forsvarlig her. Denne gangen var det en etiopisk kvinne i 40-åra som ble feilbehandlet. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
SISTE STOPP: Politiets utlendingsinternatet på Trandum er stedet der Norge holder menneskene de vil tvangsreturnere. Nok en gang har Fylkesmannen slått fast at helsehjelpen ikke var forsvarlig her. Denne gangen var det en etiopisk kvinne i 40-åra som ble feilbehandlet. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den 16. august i fjor ble en kvinne i 40-åra tvangshentet og satt inn på Politiets utlendingsinternat for utsendelse til Etiopia. Kvinnen hadde en rekke helseproblemer da hun ble internert.

- På Trandum ble kvinnen stadig verre. Nå slår Fylkesmannen fast at kvinnen ikke fikk forsvarlig helsehjelp, sier André Møkkelgjerd, advokat i Advokatfirmaet Sulland, og som bistår den utsendte kvinnen videre.

- Medisin-tvang

Da kvinnen ble internert på Trandum, brukte hun to medisiner og astmainhalator.

- Men på Trandum fikk jeg mange nye medisiner, som jeg sa at jeg ikke ville ha. Tolv medisiner ga de meg, og de skal ikke brukes sammen. Medisinene påvirket meg veldig negativt, med nye smerter og beina mine hovnet opp, sier kvinnen til Dagbladet i dag.

Kvinnen klaget over de nye medisinene til advokat og støttespillere. De fikk hentet inn en lege for å sjekke at behandlingen kvinnen fikk var forsvarlig.

- Han fikk ikke engang ha med stetoskop inn. Når vi i ettertid vet at hun ikke fikk forsvarlig helsehjelp, er det svært kritikkverdig at hun som frihetsberøvet ble nektet tilgang til helsetilsyn utenfra. Legetjenestene på Trandum har gjennom flere år vært gjenstand for kritikk, sier advokaten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer