Norge best å bo i - igjen

For fjerde år på rad topper Norge FNs rangering over verdens beste land å bo i. Men, ikke alle er enige.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I dag offentliggjør FNs utviklingsprogram at Norge igjen er kåret til verdens beste land å bo i. Dette er fjerde året på rad at Norge troner øverst på denne lista. FN rangerer verdens land etter et samlet mål for inntekt, levealder og utdanning. Rapporten legger i år stor vekt på kulturell frihet som nøkkel til utvikling og stabilitet.

«Utvikling handler om menneskets frihet, ikke bare økonomisk og sosialt, men også i forhold til å kunne leve ut sin kulturelle identitet uten å bli ekskludert eller diskriminert», skriver FN om rapporten.

Uenighet i familien

Ikke alle er enige i at Norge er best å bo i.

-  Nei, det synes jeg ikke. Vi nordmenn må begynne å tenke. Vi har fått for mange lover og regler tredd ned over ørene på oss. Dessuten har vi en diktator til statsminister. Kulturell frihet, spør trebarnsfar Rolf Espeland fra Bømlo.

Han, kona Berit og datteren Veronika (12) er på ferie på Ekeberg camping i Oslo der de har stoppet for å besøke sønnen Ruben (20).

Kona er uenig med ham.

Mer om FN-kåringa

Rapporten framlegges i Oslo på en pressekonferanse klokka 10. Kronprins Haakon åpner møtet i kraft av sin rolle som goodwill-ambassadør for FNs utviklingsprogram.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer