Norge beste miljøland

En ny verdensomfattende miljøundersøkelse konkluderer med at vi nordmenn bor i verdens reneste land.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ren luft og lite vannforurensing sørger for den norske topplasseringen. Vi er tett fulgt av Island, Sveits, Finland og Sverige. Verst ut kommer fattige nasjoner som Vietnam, Filippinene, El Salvador, Egypt og Zimbabwe.

Undersøkelsen er gjort av et internasjonalt forskerteam og gjengis i nyttårsutgaven av Newsweek. Forskerne har regnet seg fram til en «miljøindeks», der Norge scorer 76 av 100 mulige poeng.

Til tross for at norske myndighetene har mottatt krass kritikk fra miljøvernere for manglende oppfølging av klimaforpliktelser, kommer Norge på en åttende plass i undersøkelsens kategori for globale miljøtiltak.

- Jeg får inspirasjon til å jobbe videre med de uløste oppgavene, sier miljøvernminister Siri Bjerke til Dagsavisen. Men legger til at Norge trolig ville kommet dårligere ut hvis forskerne hadde brukt andre målemetoder for rangering. Hun peker på at denne undersøkelsen er bredt lagt opp, og tar opp hele prinsippet om bærekraft.

<B>RENT:</B> Det rene vannet og den friske luften gjør Norge til verdens beste miljøland, ifølge en ny undersøkelse. Som for eksempel her i Jotunheimen.