Norge bidrar med fem stabsoffiserer til kampen mot IS

Norge sender fem stabsoffiserer for å bidra til planleggingen av kampen mot Den islamske staten (IS) i Irak, opplyser forsvarsminister Ine Eriksen Søreide (H).

LA FRAM IS-PLANER: Utenriksminister Børge  Brende og forsvarsminister Ine Marie Eriksen Søreide på pressekonferanse om amerikanernes forespørsel om hjelp i IS-saken. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
LA FRAM IS-PLANER: Utenriksminister Børge Brende og forsvarsminister Ine Marie Eriksen Søreide på pressekonferanse om amerikanernes forespørsel om hjelp i IS-saken. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

I første omgang sendes offiserene til USA. Målet er å vurdere en videre militær innsats, ifølge forsvarsministeren.

- Norge vil styrke sin innsats i kampen mot ISIL og delta aktivt innenfor det brede internasjonale samarbeidet, sa hun torsdag ettermiddag.

- ISILs militære fremrykning de siste månedene har vært dramatisk. Gruppen utgjør en trussel mot sikkerheten og stabiliteten i hele regionen og begår omfattende og grove overgrep mot sivilbefolkningen. Irakiske myndigheter, sammen med land i regionen, må ta ledelsen i å møte trusselen fra ISIL, men de har behov for bred internasjonal støtte, fortsatte forsvarsministeren.

Dagbladet.no fulgte pressekonferansen direkte her.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer