Norge bidrar med nødhjelpseksperter

Norske eksperter og hjelpemannskaper stilles nå til rådighet i forbindelse med katastrofen i USA.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Både FN og USAs Røde Kors har bedt om hjelp fra norsk ekspertise i redningsarbeidet etter orkanen. Fra nå av står hjelpen til disposisjon, opplyser Utenriksdepartementet.

Norsk ekspertise vil kunne inngå i et internasjonalt sammensatt nødhjelpsteam (United Nations Disaster and Coordiantion Team). Regjeringen vil også bistå Røde Kors.

– Katastrofen har vist seg å få et mye større omfang enn man kunne ane. Norge vil selvsagt bistå med ekspertise i denne meget vanskelige situasjonen, sier utenriksminister Jan Petersen (H).

Den amerikanske ambassaden i Norge takker for all hjelp i forbindelse med orkanen «Katrina». Ambassaden sier i en pressemelding at alle kondolanser og tilbud om hjelp i forbindelse med orkanen både fra folk flest og regjeringen, blir satt pris på.

Ambassaden opplyser også at alle norske borgere som ikke får tak i familie og venner i det katastroferammede området, kan ta kontakt med det amerikanske Røde Kors. Relevante opplysninger finnes også på den norske ambassaden i Washington sin hjemmeside.

De som ønsker å hjelpe, bes henvende seg til frivillige organisasjoner som er i området. Opplysninger om disse finnes på den amerikanske ambassadens nettside.

(ANB)