Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Norge bidro til arrestasjon av mafiaboss

«Ekstremt farlig kriminell» tatt i Bulgaria. Ettersøkt for rundt 30 drap.

TATT: Mafiabossen Henrikas Daktaras ble arrestert i Kranevo, Bilgaria. Norske, britiske og spanske myndigheter skal ha bidratt til at Dakartas, beskrevet som en ekstremt farlig kriminell, ble arrestert. Foto: AFP PHOTO / HO/STR/ Bulgarian Ministry of Interior
TATT: Mafiabossen Henrikas Daktaras ble arrestert i Kranevo, Bilgaria. Norske, britiske og spanske myndigheter skal ha bidratt til at Dakartas, beskrevet som en ekstremt farlig kriminell, ble arrestert. Foto: AFP PHOTO / HO/STR/ Bulgarian Ministry of Interior Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Regjeringen i Bulgaria sier norske myndigheter deltok i en internasjonal politiaksjon som førte til at en farlig mafiasjef ble arrestert.

Henrikas Daktaras (52) kommer fra Litauen, og beskrives av den bulgarske regjeringen som en «ledende figur i mafiaen» og en «ekstremt farlig kriminell». Han ble pågrepet på feriestedet Kranevo ved den bulgarske svartehavskysten lørdag.

I tillegg til Norge skal britiske og spanske myndigheter ha deltatt i den internasjonale operasjonen som førte til at Daktaras ble satt bak lås og slå.

52-åringen skal ha levd i Bulgaria med falsk identitet. Han er ettersøkt i Litauen for om lag 30 drap, i tillegg til kidnapping, utpressing, smugling og ulovlig våpenbesittelse.

Bulgarske myndigheter sier de er villige til å utlevere Daktaras til Litauen.


(NTB)

 

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media