Norge blant verdens billigste

Er du en av dem som klager over høye telefonregninger? Da skal du vite at Norge er et av verdens billigste land å ringe i.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

OECDs prisoversikter levner ikke tvil: Både mobilbrukere og fastabonnenter kommer godt ut av det sammenliknet med telefonister i andre land.

På pallen

Her er et par trøstepiller dersom regninga likevel synes vel stiv:

Norge er trolig billigst i verden dersom du skal ringe til utlandet. Det gjelder enten du bruker mobil eller fasttelefon.

Ser vi bort fra momsen, er det bare Luxembourg og Island som er billigere på nasjonal trafikk for privatkunder.

Ikke i noen av OECDs mange prissammenlikninger kommer Norge dårligere ut enn nummer sju.

Mer enn halvert

Etter at Telenor mistet sitt monopol, er konkurransen om telekundene blitt stadig tøffere. De siste årene har prisene falt betydelig.

For eksempel har Telenors pris for å ringe fra fasttelefon til mobil gått ned fra kroner 3,57 for fem år siden til 1,69 i dag (1,87 dersom du ringer til NetCom- abonnent).

- Prisene er jevnt over satt ned med 60- 70 prosent de siste fem årene innenfor mobiltelefoni, sier informasjonsdirektør Elisabeth Gjølme i Telenor Mobil.

- Samtidig er prisene på fastnettet halvert.

Nye aktører

Og trolig har vi ikke sett bunnen ennå. En rekke nye aktører er på vei inn i det norske markedet for å sikre seg sin del av folks ringelyst. Mange av dem satser på spesialsydde nisjeprodukter som vil presse de dominerende aktørene Telenor og NetCom til å sette ned sine priser. At de to selskapene i fjor til sammen hadde et overskudd på i underkant av fire milliarder kroner, viser at de fremdeles har en del å gå på.

FÅ NORDMENN: - Få nordmenn vet om den billige måten å ringe på, sier Kulendran-Deverajah i Dayanaa Telecom Services.