Norge blant verstingene

Nær halvparten av norske bedrifter er blitt utsatt for økonomisk kriminalitet de siste to åra. Viser en ny internasjonal undersøkelse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BERGEN (Dagbladet): Undersøkelsen, som er foretatt av granskingsenheten i revisjons- og rådgivningsfirmaet PricewaterhouseCoopers (PwC)i 34 land, viser at 45 prosent av bedriftene er blitt utsatt for økonomisk kriminalitet, en økning på 22 prosent fra tilsvarende undersøkelse i 2003.

Alarmerende utvikling

Tallene for Norge, hvor 100 bedrifter har besvart spørsmålene fra PwC, viser en dramatisk utvikling. 42 prosent av norske virksomheter har vært utsatt for økonomisk kriminalitet de to siste åra.

-  Resultatetene viser at bedriftene i Norge har hatt en økning på hele 91 prosent fra tilsvarende undersøkelse i 2003. Tallene bekrefter at økonomisk kriminalitet er blitt en vesentlig risiko for norske virksomheter. På enkelte områder er utviklingen dramatisk, sier leder Helge Kvamme i PwC\'s granskingsenhet.

Mer korrupsjon

Fortsatt er underslag og økonomisk utroskap som norske virksomheter hyppigst blir utsatt for, selv om det her er en nedgang på 29 prosent fra 2003.

Undersøkelsen avslører at regnskapsmanipulering og hvitvasking har en markert økning i forhold til 2003.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer