Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Norge blir igjen ett TV-folk

Onsdag er «Lille lørdag» tilbake på gamlekanalen Onsdag blir Norge igjen ett folk som samles rundt én kanal - når «Lille lørdag» er tilbake. Alvestad-brødrene, Trond Viggo og avisbudet Øystein er alle med når trioen Bård Tufte Johansen, Harald Eia og Marit Åslein trekker fram høstens kulturelle sensasjon, Ketil Mosleth.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Han er en trofast sosialdemobyråkrat som på vegne av folket skal jakte på ungdomshusets urkilde.

Mosleth er ikke en mann av få ord når vi møter ham på et tilfeldig valgt sted for å snakke om ungdomshusene før og nå.

Mosleth, pent kledd, mener rådmennene i Norge ikke har fått den oppmerksomhet de fortjener når han babler i vei om det første ungdomshuset som ble bygd rundt år 0.

Grøsser

For å unngå å bli grå i huden flykter vi inn til Tufte Johansen, herr Eia og bak-kvinnen og selve hjernen, Marit Åslein.

Hvem som svarer på hva i dette intervjuet er umulig å si, ettersom Eia og Tufte Johansen veldig ofte snakket samme språk, dønn samtidig.

- Hvorfor benker folk seg foran TV-en for å se «Lille lørdag» førstkommende onsdag?

- Gammel vane. Men, vi tror det kan bli litt kult, føler vi har funnet på noen nye ting. Det er ikke Arendals-figurer med denne gangen, men Alvestad-brødrene er med i dramaserien som Marit har laget. Den heter «Blokk Z», og er en grøsser fra et borettslagsmiljø i Norge. Der bor Alvestad-brødrene Fredrik og Jon-Andreas i en leilighet, etter at de har fått sparken fra NRK. Der bor også en dame som vet en hemmelighet om blokka, og ved siden av bor livlege dr. Brochmann (Trond Viggo Torgersen). Øystein er avisbud, han er liksom med.

«Vi tullet litt»

- Jeg leste et sted om en mer seriøs profil, Marit?

- Vi er blitt ett år eldre, og så tullet vi litt med at vi må være en motvekt til ungdommen i NRK 2.

- Forventningspress?

- Det er mange som lurer på det. Vi syns ikke sjøl vi merker noe, mer at folk maser om det. Samtidig tror jeg folk husker forrige omgang som bedre enn den egentlig var. Hadde vi sendt det første i reprise hadde det tapt seg ganske mye.

Bitte små ting

- Siden i fjor høst har NRK født en ny TV-kanal, og der er det mye dere ikke kan gjøre bedre. Vi har «Puck» som holder på med sitt, og fire kvelder i uka er det «Absolutt» en mini-Alvestad-bror som er programvert. Hva skal dere egentlig gjøre?

- Vi tar utgangspunkt i at det går bra i Norge, men vi skal ta for oss de bitte små tingene som ikke fungerer i vårt samfunn. Samtidig er «Lille lørdag» et program for dem som ser på TV hele uka, en ukeslutt for dem når de tar seg en selters og slapper av. «Lille lørdag» er ikke et humorprogram, men et underholdningsprogram.

Dokumentar

- Er det like morsomt å jobbe sammen nå?

- Det er like gøy som før, men vi er ikke så nervøse og så mye opp og ned. Det er en jevn strøm av inspirasjon.

- Avslør et par go'biter?

- Kan vi det? Ok, vi har en avslørende dokumentar med det kjente orkestret Just For Fun. Så har vi hele tida en kritisk vinkel på media.

- Gjester onsdag?

- Av kjente er det blant andre Marte Gerhardsen og Lars Lillo-Stenberg.

- Jøss, det var voldsomt.

- Ja.

Ville digge

- Hvorfor ble «Lille lørdag» en suksess forrige gang?

- Jeg tror folk ønsket å digge noe. «Lille lørdag» er som en skoleavis, det finnes jo egentlig ikke så mange ordentlig voksne i Norge. Du har bare Gro, liksom.

- Er dere bare tre tullinger som er halvkjendiser, eller vil dere noe mer?

- Hvis du ser et «Lille lørdag»-program, så tror jeg folk vil kunne se mye mellom linjene, det er en mening der. Det er aldri satire, men det er ting vi er sure på, men som vi prøver å dekke over så det ikke skal bli for spisst. Vi vil ikke være slemme.

- Hva er målet deres?

- Det er å lage en spillefilm. Men det er langt fram, sier de tre.