- Norge blir verre for muslimer med Tajik på Stortinget

Ap-kandidat Hadia Tajik synes anonym svertekampanje i valginnspurten er ubehagelig.

GRUMS I INNSPURTEN:  Sjettekandidaten på Oslo Arbeiderpartis stortingsliste, Hadia Tajik, møter anonym sjikane i valgkampinnspurten. - Ubehagelig, men ingen trussel, sier hun. Foto: JAQUES HVISTENDAHL.
GRUMS I INNSPURTEN: Sjettekandidaten på Oslo Arbeiderpartis stortingsliste, Hadia Tajik, møter anonym sjikane i valgkampinnspurten. - Ubehagelig, men ingen trussel, sier hun. Foto: JAQUES HVISTENDAHL. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): En svertekampanje på en anonym løpeseddel mot Arbeiderpartiets Oslo-kandidat Hadia Tajik (26), konkluderer med at Norge blir et verre sted å bo for muslimer dersom hun blir innvalgt på Stortinget.

Noen har skrevet ned og tolket en rekke påstander om Tajik og hennes holdninger til islam, på en måte som ifølge henne selv er grovt feilaktige og løgnaktige.

- Det er ubehagelig at noen bruker tid på å lage og spre slike anonyme løpesedler. Det er ikke noe jeg føler meg truet av, det er bare udemokratisk og feil, sier Hadia Tajik til Dagbladet.

Hun har fått vite at løpeseddelen er delt ut aktivt for moskeen i Urtegata, og at den er lagt ut i bunker i moskeen på Mortenrud og i noen butikker på Tøyen.

- Utmerket urduHun vet ikke hvem «noen» er, bortsett fra at den eller de har «skrevet på et utmerket urdu».

Og urdu er det i all hovedsak norsk-pakistanere som behersker i Norge.

Det var den norsk-pakistanske nettavisa x-plosiv som først omtalte det sjikanøse brevet søndag kveld og har oversatt hele innholdet til norsk.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.