Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Norge blir verre for muslimer med Tajik på Stortinget

Ap-kandidat Hadia Tajik synes anonym svertekampanje i valginnspurten er ubehagelig.

 GRUMS I INNSPURTEN:  Sjettekandidaten på Oslo Arbeiderpartis stortingsliste, Hadia Tajik, møter anonym sjikane i valgkampinnspurten. - Ubehagelig, men ingen trussel, sier hun. Foto: JAQUES HVISTENDAHL.
GRUMS I INNSPURTEN: Sjettekandidaten på Oslo Arbeiderpartis stortingsliste, Hadia Tajik, møter anonym sjikane i valgkampinnspurten. - Ubehagelig, men ingen trussel, sier hun. Foto: JAQUES HVISTENDAHL. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
(Dagbladet): En svertekampanje på en anonym løpeseddel mot Arbeiderpartiets Oslo-kandidat Hadia Tajik (26), konkluderer med at Norge blir et verre sted å bo for muslimer dersom hun blir innvalgt på Stortinget.

Noen har skrevet ned og tolket en rekke påstander om Tajik og hennes holdninger til islam, på en måte som ifølge henne selv er grovt feilaktige og løgnaktige.

- Det er ubehagelig at noen bruker tid på å lage og spre slike anonyme løpesedler. Det er ikke noe jeg føler meg truet av, det er bare udemokratisk og feil, sier Hadia Tajik til Dagbladet.

Hun har fått vite at løpeseddelen er delt ut aktivt for moskeen i Urtegata, og at den er lagt ut i bunker i moskeen på Mortenrud og i noen butikker på Tøyen.

- Utmerket urdu
Hun vet ikke hvem «noen» er, bortsett fra at den eller de har «skrevet på et utmerket urdu».

Og urdu er det i all hovedsak norsk-pakistanere som behersker i Norge.

Det var den norsk-pakistanske nettavisa x-plosiv som først omtalte det sjikanøse brevet søndag kveld og har oversatt hele innholdet til norsk.

Positive reaksjoner
- Jeg hadde ikke hørt om det før jeg ble kontaktet av dem. Det er tydelig at noen har timet dette til innspurten av valgkampen. Og jeg er veldig glad for at jeg har fått mange direkte og positive kommentarer fra norsk-pakistanere etter at dette ble omtalt i x-plosiv og TV2-nyhetene. Det er helt åpenbart at det er enkeltpersoner og ikke et samlet norsk-pakistansk miljø som står bak dette, sier Tajik.

Hun har sjetteplassen på valglista til Oslo Arbeiderparti, som har seks representanter på Stortinget nå.
Tajik jobber som politisk rådgiver i Arbeids- og inkluderingsdepartementet.

Homofili-hets
Løpeseddelen gir inntrykk av advare mot Tajik som en «frafallen muslim».

SVERTEKAMPANJE: Løpeseddelen som sirkulerer i Oslo, skrevet på utmerket urdu, ifølge Tajik. Foto: X-PLOSIV
SVERTEKAMPANJE: Løpeseddelen som sirkulerer i Oslo, skrevet på utmerket urdu, ifølge Tajik. Foto: X-PLOSIV Vis mer

Hun har vanskelig for å rangere de mest feilaktige påstandene som blir framsatt.

- Den omtrent eneste korrekte referansen som er nevnt, er at jeg deltok på et møte i april i regi av Antirastisk Senter og Skeiv Ungdom. Men hva jeg sa der, er blitt vrengt til det ugjenkjennelige. Jeg var, og er, helt tydelig på at man ikke skal misbruke en religion til å hetse homofile, sier Tajik.

Ikke mot arrangerte ekteskap
Hun reagerer blant mye annet over en påstand i løpeseddelen om at hun er mot arrangerte ekteskap.

- Det er heller ikke sant. Det er tvangsekteskap jeg er mot, sier hun til x-plosiv.

Generalsekretær Shoaib Sultan i Islamsk Råd karakteriserer det anonyme valgutspillet som usmakelig.

Verken Tajik eller hennes parti har tenkt å gå videre med sin vrede over løpeseddelen.

- Det er både udemokratisk, ufint og helt uakseptabelt å komme med anonyme påstander. Folk flest vurderer selv seriøsiteten av slike anonyme angrep, sier Arbeiderpartiets informasjonssjef Sindre Fossum Beyer til Dagbladet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling