Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Norge bør hente hjem barna til norske IS-kvinner

Dermed har politikere fra et flertall på Stortinget tatt til orde for gi konsulær bistand, skriver VG.

VIL HENTE BARNA HJEM: Ap-leder Jonas Gahr Støre vil ikke at barna skal lide for foreldrenes valg. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
VIL HENTE BARNA HJEM: Ap-leder Jonas Gahr Støre vil ikke at barna skal lide for foreldrenes valg. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Norge bør i samarbeid med andre nordiske land arbeide for å hente disse barna hjem. Barna sitter i en leir der det akutt fare for deres helse og sikkerhet. Da må det handles, sier Jonas Gahr Støre til VG.

Han viser til Frankrike og Tyskland, som har hentet IS-kvinner og deres barn hjem fra Syria.

Ifølge avisa påpeker Støre at dersom kvinnene har vært IS-medlemmer skal de pågripes og avhøres av norsk politi, men understreker at barna ikke skal lide.

Støre får støtte av tidligere Krf-leder Knut Arild Hareide, Venstres Abid Raja og Karin Andersen i SV.

- Norge har tidligere lagt til rette for at nordmenn i en vanskelig situasjon kan komme hjem, vi gjorde det for Joshua French, sier Støre til VG.

Fra sommeren 2014 dro drøye 40 000 personer fra 80 ulike land for å leve under det brutale terror-IS-regimet. Blant disse var rundt 4700 kvinner og 4600 mindreårige, ifølge en rapport av ICSR ved King's College i London.

Ifølge PST reiste rundt 100 personer fra Norge til Syria fra 2013 og fram til 2016.

Rundt 40 barn med norsk tilknytning er født i kalifatet hos de islamske terroristene, sa PST til Dagbladet i forrige måned. Tilstanden til barna er ukjent.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!