- Norge bør øke bistand til jenters utdanning

Plan Norge oppfordrer politikere til å gi mer penger til jenters utdanning.

UTDANNING: Malala Yousufzai krevde utdanning for alle på FNs hovedforsamling på fredag.  (AP Photo/Queen Elizabeth Hospital, File)
UTDANNING: Malala Yousufzai krevde utdanning for alle på FNs hovedforsamling på fredag. (AP Photo/Queen Elizabeth Hospital, File)Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Plan Norge er enig i 16 år gamle Malala Yousufzai fra Pakistan som i FNs hovedforsamling fredag krevde utdanning for alle. Hun oppfordret alle land i verden til å legge til rette for at jenter får utdanning i fattige land.

Hver femte jente i verden får ikke gå på ungdomsskole, sier organisasjonen.

- Norge har et ansvar for å bidra. Vi mener det er på tide at vi øker bistanden til jenters utdanning. Bistand til utdanning har stått stille i åtte år, samtidig som det øvrige bistandsbudsjettet har økt kraftig, sier Per Kristian Sbertoli, politisk rådgiver i Plan Norge til NRK.

Unni Berge (SV), politisk rådgiver i Utenriksdepartementet, sier Norge prioriterer jenters rett til utdanning ved at vi er verdens største bidragsyter til UNICEFs program for at jenter og gutter skal ha lik rett til å gå på skole. Vi sørger også for at land blir i stand til å betale for egen utdanning, sier Berge.

- Vi skal sørge for at Norge fremdeles gir én prosent av alt det vi tjener i landet til solidaritet med verdens fattigste. Og de pengene skal vi bruke der det er størst behov, og der vi får mest igjen for pengene, sier Berge.

Ifølge NRK ønsker partimedlemmer fra flere partier å gi mer penger i bistand til jentene i årene som kommer.

(NTB)