VIL STANSE: Snorre Valen (SV) mener Norge, i likhet med USA, må vente med oljeboring i nye områder til ulykkesårsaken i Mexicogolfen er klarlagt. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
VIL STANSE: Snorre Valen (SV) mener Norge, i likhet med USA, må vente med oljeboring i nye områder til ulykkesårsaken i Mexicogolfen er klarlagt. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIXVis mer

- Norge bør stanse ny boring etter olje

Til utslippene i Mexicogolfen er undersøkt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||SVs Snorre Valen mener Norge bør følge USA og ikke tillate oljeboring i nye områder før utslippene i Mexicogolfen er undersøkt.

Valen, som er miljøpolitisk talsmann for SV, er begeistret for beskjeden som kom fra Barack Obamas rådgiver David Axelrod fredag. I TV-programmet Good Morning America sa han at «ingen ny boring er blitt godkjent og ingen kommer til å bli godkjent før vi finner ut hva som skjedde i Louisiana, og hvorvidt det var noe enestående her som kunne vært forhindret».

Han understreket videre at ingen innenlandsk borevirksomhet kan fortsette før det har vært det han kalte «en adekvat gjennomgang» av hva som skjedde i Mexicogolfen og hva som gjøres andre steder.

- Beslutningen fra Det hvite hus viser med all tydelighet alvorligheten og dramatikken i hva som skjer når ulykken er ute og man driver oljeboring nærme land, sier Valen.


(NTB)