- Norge bortfører våre barn slik at de kan løse sine egne befolkningsproblemer

Ekspert tror folk flest tror på påstandene til det russiske barneombudet.

FEILINFORMASJON: Det russiske barneombudet Pavel Astakhov sa på russisk TV at Norge «bortfører våre barn slik at de kan løse sine egne befolkningsproblemer». Foto: AP / NTB scanpix
FEILINFORMASJON: Det russiske barneombudet Pavel Astakhov sa på russisk TV at Norge «bortfører våre barn slik at de kan løse sine egne befolkningsproblemer». Foto: AP / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Propagandaen og feilinformasjonen i russiske medier virker, sier Thomas Nilsen, sjefredaktør i Barents Observer, til Dagbladet og legger til:

- Det er ingen annen enkeltsak om Norge som det skrives mer om i russiske medier enn barnevern.

Voldsom påstand Det er det russiske barneombudet Pavel Astakhov som har sørget for at konflikten har blusset opp igjen. Først beskyldte han på sin Twitter-konto Norge og Finland for terror mot russiske foreldre og barn. Så, i et stort talkshow i beste sendetid på russisk TV, dundret han denne uka løs med at Norge «bortfører våre barn slik at de kan løse sine egne befolkningsproblemer».

- At barneombudet får si det han sier er så fjernt fra virkeligheten at det er umulig å gå i dialog. Han vet antagelig at han lyver selv, sier Thomas Nilsen.

NRK Dagsrevyen var til stede i studio der russiske foreldre også serverte voldsomme salver mot norsk barnevern - som er en kjempesnakkis i russiske medier.

En årsak - Jeg har venner i Murmansk som når de leverer barna i barnehagen blir spurt av andre: tør du virkelig å dra til Norge i helga?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer