- Norge, bring familien min i sikkerhet

CIA har advart norske myndigheter om en mulig trussel mot aktivisten Iyad El-Baghdadi. Nå snakker El-Baghdadi ut om drapstruslene.

TRUSLER: CIA skal ha advart Norge om at den palestinske forfatteren og menneskerettighetsaktivisten, Iyad el-Baghdadi, står overfor en potensiell trussel fra Saudi-Arabia. Reporter: Mina Ridder-Nielsen Janssen. Video: Malene Storrusten/Dagbladet TV Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Forrige tirsdag meldte The Guardian at CIA skal ha advart Norge om at den palestinske forfatteren og menneskerettighetsaktivisten, Iyad el-Baghdadi, står overfor en potensiell trussel fra Saudi-Arabia.

El-Baghdadi er bosatt i Norge og har slått seg opp som en høylytt kritiker av kronprins Mohammed Bin Salman.

Mandag formiddag innkalte Iyad El-Baghdadi til pressekonferanse om siste nytt i saken. Det skal i hovedsak gjelde bakgrunnen for truslene.

El-Baghdadi forteller at han innkaller til pressekonferanse da saken har fått stor medieoppmerksomhet, og at han vil klargjøre noen ting.

- Det var The Guardian som kom til meg. De delte ikke sine kilder med meg. Det var også avisa som bekreftet at det var CIA som innformerte om truslene, forteller han på pressekonferansen.

Han ville ikke at nyheten skulle bli offentliggjort før han hadde pratet med PST.

El-Baghdadi forteller at det totalt var tre aktivister som skal ha blitt truet.

- Jeg tror ikke det er fordi jeg er en aktivist at jeg nå blir truet. Jeg har avdekket seks eller syv prosjekter som er bakgrunnen for truslene, hevder han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer