-  Norge bryter med FN

Bondevik 2-regjeringen slår ny rekord når det gjelder innstramninger i asylpolitikken. Brutalt, mener biskop Gunnar Stålsett. Humant, mener statsminister Kjell Magne Bondevik.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Aldri før har Norge vært vitne til større innstramninger i asylpolitikken som under den sittende regjeringen, mener Norsk Organisasjon for Asylsøkere (NOAS). Ifølge fagsjef Rune Berglund Steen har innstramningene det siste året vært så mange, og så dyptgripende, at det er grunn til å snakke om et «annus horribilis».

-  Det er behov for en større debatt om den retningen asylpolitikken nå tar. Det strammes til så voldsomt at det er i strid med FNs anbefalinger, sier Berglund Steen.

Det er særlig ordningen med bortfall av rett til kost og losji når asylsøknaden er avslått, som vekker harme i NOAS. Norge bryter også med FNs anbefalinger når det gis avslag på en rekke søknader fra Somalia, Afghanistan og Tsjetsjenia.

-  Asylpolitikken har gått så langt at også andre partier må komme på banen, særlig de tre som sitter i regjering. Politikken bør jo være representativ for alle partiene. Hvis denne asylpolitikken representerer KrF, så har de lagt om politikken sin noe voldsomt, sier Berglund Steen.

Uro i KrF

Biskopen i Oslo, Gunnar Stålsett, mener asylpolitikken grenser til det fremmedfiendtlige.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer