Farida-saken

- Norge bryter med folkeretten

15-årige Farida Khurami og støttegruppa er knust over at hun ikke får komme tilbake til Norge, landet hun føler seg hjemme i. - Nå vurderer vi ulike tiltak, sier støttegruppa.

I TENKEBOKSEN: Støttegruppa for Farida er skuffet over Høyesteretts avgjørelse torsdag. - Norge bryter med folkeretten og FNs klare anbefalinger. Helt uforståelig, sier Kathrine Fossen Rosenberg (t.h). Her med Lise Engelien Kokkvoll (t.v), Britt Karin Rotmo og Merethe Engen Enerstvedt. Foto: Per Skjønberg, Oppland Arbeiderblad
I TENKEBOKSEN: Støttegruppa for Farida er skuffet over Høyesteretts avgjørelse torsdag. - Norge bryter med folkeretten og FNs klare anbefalinger. Helt uforståelig, sier Kathrine Fossen Rosenberg (t.h). Her med Lise Engelien Kokkvoll (t.v), Britt Karin Rotmo og Merethe Engen Enerstvedt. Foto: Per Skjønberg, Oppland Arbeiderblad Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Siden Farida-saken nok en gang ble behandlet i Høyesterett i januar, har 15-årige Farida Khurami, hennes foreldre og støttegruppa på Dokka vært ekstremt spente. Torsdag ble håpet knust.

- Vi er slitne og nedstemte nå. Sammen med advokat Arild Humlen er vi blitt enige om at dommen skal analyseres, før vi vurderer hva vi skal gjøre videre, sier Kathrine Fossen Rosenberg til Dagbladet.

Seks år i nytt land

Det er nå gått nær seks år siden Farida og familien ble vekket midt om natta, for utsending til Afghanistan, et land Farida aldri hadde vært i. Farida ble født i Iran, men føler seg hjemme i Norge. Farida og mora kommer til Norge i 2011. Da er Farida fem år.

- Hun bodde her fra hun var fem til ni år. Det var her hun slo røtter, sier Rosenberg.

I 2015 blir hun og foreldrene vekket midt om natta og tvangsutsendt til Afghanistan. Siden da har Farida lengtet tilbake.

«Hun får håpet knust, gang på gang», sa Britt Karin Rotmo etter dommen i går.

Støttegruppa på Dokka har ikke tenkt å gi seg.

- Det som er helt sikkert, er at Norge med denne dommen bryter med folkeretten og UNHCRs klare anbefalinger. Det er helt uforståelig. Spesielt når Norge sitter i FNs sikkerhetsråd og skal kjempe for respekt for menneskerettigheter og styrking av folkeretten, sier Rosenberg og fortsetter:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer