Norge denne uka: 30 grader

Flere dager til med hysterisk sommervær i Sør-Norge, og så gløtter sola fram også lenger nord!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Meteorologisk institutt varsler i dag om stedvis skogbrannfare i Aust-Agder, Vest-Agder, Telemark og Østafjells. Det er et sikkert tegn på at også den positive delen av sommeren fortsetter en stund til.

- Det blir fortsatt varmt og fint i nesten hele Sør-Norge, fram til og med torsdag i hvert fall. I dag (tirsdag) er det kloss opptil 30 grader på Østlandet, og på onsdag og torsdag kan det faktisk bli over 30, forteller vakthavende meteorolog Jørn Harald Hval Flobekk  ved Meteorologisk institutt til Dagbladet.no.

Utpå dagen eller kvelden torsdag trekker skyer innover Vestlandet og etter hvert Østlandet, og på fredag ser det ut til at det kan bli, hold deg fast: Regn.

- Vi går nok fra da av inn i en litt mer ustabil periode enn vi har hatt, men i helga ser det for eksempel ut som det blir ganske bra, sier Hval Flobekk.

Lenger nord, der Tromsø for eksempel har hatt en gjennomsnittstemperatur på stusselige 10,9 grader så langt i juli, kan det etter hvert komme noen mer sommerlige dager.

- De kan i hvert fall få se litt sol, og temperaturen kan ta seg opp smått om senn til 20 grader,  kanskje helt opp til 22 i innlandet over helga, tror meteorologen.

IDYLL: I Oslo kan du se slike scener en stund til. Vigelandsparken i solnedgang sist torsdag. Foto: SCANPIX
IDYLL: I Oslo kan du se slike scener en stund til. Vigelandsparken i solnedgang sist torsdag. Foto: SCANPIX Vis mer