Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Norge dømt for kjønns- diskriminering i USA

Ellen fikk mindre lønn enn sin mannlige kollega.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En amerikansk domstol har dømt Norge til å betale millionerstatning til Ellen Ewald for at hun fikk mindre lønn enn sin mannlige kollega ved det norske konsulatet i Minneapolis i USA.

En domstol i byen St. Paul i delstaten Minnesota fastslo onsdag at norske myndigheter har brutt delstatens diskrimineringslov og lov om likelønn, skriver Minneapolis Star Tribune.

Norge er dømt til å betale Ellen Ewald rundt 1,3 millioner norske kroner i erstatning og rundt 740.000 norske kroner for den følelsesmessige belastningen hun opplevde etter at hun ikke fikk lønnen økt.

Da Ewald jobbet ved det norske konsulatet i Minneapolis, tjente hun 200 000 kroner mindre enn sin mannlige kollega.

- Jeg er glad for at dommeren mener at alle, store eller små, må følge loven. Selv utenlandske land må betale lik lønn for likt arbeid, sier Ewalds advokat Sheila Engelmeier.

Ifølge advokaten kan norske myndigheter komme til å måtte betale mye mer. Ewald hadde fire advokater på saken som vil levere en oversikt over sakskostnader på nær 14 millioner kroner til domstolen, ifølge Engelmeier.

(NTB)

Lik Dagbladet på Facebook
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media