- Norge, en pioner i jødehat

Ifølge omstridt israelsk forfatter. Norske jøder er uenige.

KNALLHARD NORGES-KRITIKK:  Manfred Gerstenfeld var i går på Litteraturhuset og lanserte sin nye bok om det han kaller en utbredt antisemittisme i Norge: Dette landet har en elite som kaller seg progressiv, men den produserer en god del hat mot Israel. Mye av dette er antisemittisme, mener han. Foto: Hans Arne Vedlog
KNALLHARD NORGES-KRITIKK: Manfred Gerstenfeld var i går på Litteraturhuset og lanserte sin nye bok om det han kaller en utbredt antisemittisme i Norge: Dette landet har en elite som kaller seg progressiv, men den produserer en god del hat mot Israel. Mye av dette er antisemittisme, mener han. Foto: Hans Arne Vedlog Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| I går kom boka Antisemittismen i Norge - bak den humanitære masken ut på norsk. Den er skrevet av den israelske Norgeskritikeren Manfred Gerstenfeld, som er styreleder av tenketanken Jerusalem Center of Public Affairs.

- Dette landet har en elite som kaller seg progressive, men sånn er det ikke. Norge er en pioner når det gjelder antisemittisme og antiisraelisme i Europa. Før eller senere vil dette gjøre noe i forhold til Norges rykte, sier Gerstenfeld til Dagbladet da han gjestet Norge og Litteraturhuset i regi av Norge IDAG i går.

Kjenner seg ikke igjenGerstenfeld viste til de mange reportasjene som har vært om det voksende jødehatet i den svenske byen Malmø, og sier at hvis ikke norske myndigheter og befolkning gjør noe med saken, «vil Norge bli som Malmø i løpet av seks måneder til to år».- Han generaliserer, og det er ikke lov. På alle steder, også i Norge, finnes gode og dårlige mennesker. Norge som land er ikke antisemittisk og folket er heller ikke det. Jeg synes ikke han skal blåse det slik opp, sier den norsk-ungarske jøden Imre Hercz til Dagbladet.

Anne Sender i det mosaiske trossamfunn i Oslo liker heller ikke det hun kaller «Gerstenfelds generaliseringer».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer