Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Norge en sinke i klimaforskningen

BERGEN (NTB): Norge er en sinke i klimaforskningen og bør investere 100 millioner kroner i året på et nytt klimasenter. Det mener professor Ola M. Johannessen, leder for Nansensenteret for miljø- og fjernmåling.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I går sendte Johannessen et brev til statsminister Kjell Magne Bondevik med forslag om at det opprettes et slikt senter.

- Klimaforskningen i Norge blir sulteforet, sier Johannessen til Bergens Tidende. Professoren mener vi ikke kan tjene rått på olje- og gasseksporten og samtidig bidra så lite til det internasjonale samfunnet.

-Økende CO2-utslipp til atmosfæren fører til global oppvarming, og det betyr at vi er inne i verdens største ukontrollerte eksperiment, sier han.

Ola M. Johannessen foreslår at et norsk klimasenter bør bestå av fem kjernesentre i Tromsø, Trondheim, Bergen og Oslo med hvert sitt ansvarsområde.

- Målet må være at Norge skal gi et betydelig bidrag til den internasjonale klimaforskningen og gi innspill til FNs internasjonale klimapanel (IPCC), sier professoren.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!