Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Norge en sinke på energieffektivisering

Ligger på nivå med Slovakia og Sør-Korea.

NORGE HENGER ETTER Dette bildet viser Tinnbo borettslag i Kristiansand, som har satt i gang en omfattende rehabilitering for å spare strøm- og oppvarmingskostnader. Men Norge er generelt alt for dårlige til å gjennomføre tiltak for energieffektivisering, ifølge en ny rapport fra det internasjonale energibyrået. Foto: TOR ERIK SCHRØDER
NORGE HENGER ETTER Dette bildet viser Tinnbo borettslag i Kristiansand, som har satt i gang en omfattende rehabilitering for å spare strøm- og oppvarmingskostnader. Men Norge er generelt alt for dårlige til å gjennomføre tiltak for energieffektivisering, ifølge en ny rapport fra det internasjonale energibyrået. Foto: TOR ERIK SCHRØDER Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| Norge ligger på nivå med Slovakia og Sør-Korea når det gjelder energieffektivisering. Ifølge Det internasjonale energibyrået (IEA) er Norge en sinke.

IEA har vurdert hvordan organisasjonens 28 medlemsland har oppfylt anbefalingene for energieffektivisering på 25 ulike punkter.

Kun 7 prosent av anbefalingene om energieffektivisering i bygg er helt gjennomført i Norge, og vi havner godt nede på lista i selskap med Sør-Korea og Slovakia.

- Norge har planer om å gjennomføre tiltak, men har i liten grad implementert anbefalingene fra Det Internasjonale Energibyrået. Regjeringen må vise at de virkelig vil noe med energieffektivisering, hvis ikke blir dette pinlig, sier daglig leder Guro Hauge i Lavenergiprogrammet, et samarbeidsprogram mellom staten og byggenæringen, i en pressemelding.

Hun håper regjeringens Soria Moria 2-lovnader om en handlingsplan for energieffektivisering følger IEAs anbefalinger og satser på forbildeprosjekter og økt kompetanse i byggenæringen.

I en rapport utarbeidet av SINTEF, Lavenergiprogrammet og Byggenæringens Landsforening blir det anbefalt at regjeringen setter av 1,6 milliarder årlig til sparetiltak, og øker potten gradvis til 2,6 milliarder i 2017.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling