«Norge er det landet der kvinner har størst frihet»

I utlandet er Diana Torrens (41) lei av å svare på hvorfor hun har valgt å være alenemor. I Norge kan hun leve det livet hun vil.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Norge er det landet der kvinnene har størst frihet, mener Diana Torrens (41). Hun arbeider for tida som jurist ved EU-domstolen i Luxembourg, og har i tillegg bodd i Canada, Norge og England. Av disse rangerer hun Norge som landet der kvinner har flest muligheter. Torrens vender stadig tilbake etter at hun deltok som frivillig under Lillehammer-OL for ti år siden. Her ble hun venninne med tromsøværingen Wenche Traasdahl (39). I går tilbrakte de to dagen sammen med barna sine på Bygdøy folkemuseum.

Mens Traasdahl lever sammen med mann og to sønner, har Torrens valgt å få datteren sin alene.

- I Luxembourg får jeg stadig spørsmål om hvorfor jeg er alenemor. I Norge er det ingen som stiller spørsmål. Dette viser at dere har respekt for ulike livsformer. Det er lagt vekt på familieliv, samtidig som kvinner uten barn er respektert, sier Torrens.

Hun har også merket seg at norske kvinner kan amme hvor som helst og hvor lenge de vil, mens dette ikke er respektert i de andre landene hun har bodd i.

Venninnen Traasdahl samtykker i undersøkelsen som viser at norske kvinner har det best.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer