«Norge er det landet der kvinner har størst frihet»

I utlandet er Diana Torrens (41) lei av å svare på hvorfor hun har valgt å være alenemor. I Norge kan hun leve det livet hun vil.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Norge er det landet der kvinnene har størst frihet, mener Diana Torrens (41). Hun arbeider for tida som jurist ved EU-domstolen i Luxembourg, og har i tillegg bodd i Canada, Norge og England. Av disse rangerer hun Norge som landet der kvinner har flest muligheter. Torrens vender stadig tilbake etter at hun deltok som frivillig under Lillehammer-OL for ti år siden. Her ble hun venninne med tromsøværingen Wenche Traasdahl (39). I går tilbrakte de to dagen sammen med barna sine på Bygdøy folkemuseum.

Mens Traasdahl lever sammen med mann og to sønner, har Torrens valgt å få datteren sin alene.

- I Luxembourg får jeg stadig spørsmål om hvorfor jeg er alenemor. I Norge er det ingen som stiller spørsmål. Dette viser at dere har respekt for ulike livsformer. Det er lagt vekt på familieliv, samtidig som kvinner uten barn er respektert, sier Torrens.

Hun har også merket seg at norske kvinner kan amme hvor som helst og hvor lenge de vil, mens dette ikke er respektert i de andre landene hun har bodd i.

Venninnen Traasdahl samtykker i undersøkelsen som viser at norske kvinner har det best.

- Vi har mye ferie og fritid og anledning til å være sammen med familien, sier hun.

- Dere godtar at tida går langsomt. Det betyr at man får tid til å leve mer - være syk, få barn, tenke, sier Torrens.

- Vi føler også tidsklemma, sier Traasdahl. Men legger til:

- Men vi glemmer kanskje innimellom hvor godt vi har det.