-FOR HARDE: Liv Signe Navarsete mener Norge vil være tjent med en langt smidigere linje overfor den mektige naboen i øst.Her er Russlands president Vladimir Putin fotografert i forbindelse med at Magnus Carlsen møtte Viswanathan Anand i tittelkamp i sjakk. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
-FOR HARDE: Liv Signe Navarsete mener Norge vil være tjent med en langt smidigere linje overfor den mektige naboen i øst.Her er Russlands president Vladimir Putin fotografert i forbindelse med at Magnus Carlsen møtte Viswanathan Anand i tittelkamp i sjakk. Foto: Lars Eivind Bones / DagbladetVis mer

- Norge er for streng mot Russland

Tidligere Senterparti-leder Liv Signe Navarsete mener regjeringen er for hard i retorikken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Navarsete mener Norge vil være tjent med en langt smidigere linje overfor den mektige naboen i øst.

- Vårt mål må jo være at vi kan bidra, også gjennom dialog, til at Russland endrer sin atferd. Og den dagen de gjør det, må vi håpe at vi kan normalisere forholdet, sier Navarsete til Klassekampen.

I forrige måned sa forsvarsminister Ine Marie Eriksen Søreide (H) at det ikke er mulig å gå tilbake til den gamle normaliteten.

- Den normaliteten finnes ikke lenger, sa Søreide til CNN. Hun understreket samtidig at det ikke betyr at Norge vil la være å ha et praktisk og pragmatisk samarbeid med Russland.

Navarsete mener denne måten å ordlegge seg på er feil, men understreker at både hun og resten av Sp selvsagt tar avstand fra Vladimir Putins Ukraina-politikk.

Tidligere denne måneden meldte NTB at Navarsete tok til orde for å styrke Forsvaret.

(NTB)