- Norge er i krig, men det vil ikke regjeringen innrømme

Fylkesrådsleder i Troms, Pia Svendsgaard (Ap), retter kritikk mot egen regjering. Hun har selv en sønn som skal til Afghanistan.

IRRITERT: Pia Svendsgaard sin sønn skal snart reise til Afghanistan. Nå mener hun hennes egen regjering ikke gjør nok for å støtte opp om soldatene i det hun mener er en krig. Foto: Yngve Olsen Sæbbe/Nordlys
IRRITERT: Pia Svendsgaard sin sønn skal snart reise til Afghanistan. Nå mener hun hennes egen regjering ikke gjør nok for å støtte opp om soldatene i det hun mener er en krig. Foto: Yngve Olsen Sæbbe/Nordlys Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet):Svensgaards 21 år gamle sønn har vervet seg i Telemarksbataljonen og skal snart reise til Afghanistan som soldat.

— Han har flere venner som allerede er i Afghanistan, blant annet en nær kompis. Derfor kommer denne tragedien veldig nært på oss, sier Svensgaard.

Hun mener at Norge ikke støtter nok opp om de som sendes til Afghanistan. Svensgaard retter en åpen kritikk mot egen regjering.

Regjeringen må ta ansvar — Dette viser at Norge er i krig, men det vil ikke regjeringen innrømme. Jeg mener at vi må tørre å si det, sier Pia Svensgaard til Nordlys.

Hun forteller at hun egentlig har irritert seg over dette lenge.

— Det er mye farligere å være i en krig enn å delta i et humanitært oppdrag, som dette offisielt er. Det er på tide at regjeringen tar det ansvaret og gir dem full støtte. Det fortjener de, sier Svensgaard.

Hun viser til at det er Stortinget som har besluttet å sende soldater til Afghanistan.

Statsministerens kontor: - urettferdig Statssekretær Mina Gerhardsens ved Statsministerens kontor mener at denne kritikken er urettferdig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer