Norge er Obama-delt på midten

Obama selv er ydmyk og blid.

GLAD VINNER: Dette bildet ble tatt av Barack Obama på pressekonferansen i går der han kommenterte prisutdelingen. Foto: REUTERS/Jim Young/Scanpix
GLAD VINNER: Dette bildet ble tatt av Barack Obama på pressekonferansen i går der han kommenterte prisutdelingen. Foto: REUTERS/Jim Young/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||Valget til Nobelkomiteen av den amerikanske presidenten er omstridt i befolkningen, viser en meningsmåling Synovate har gjort på oppdrag fra Dagbladet.

43 prosent synes det var riktig å gi fredsprisen til Obama, mens 38 prosent mener det var galt. 19 prosent har ikke tatt stilling i spørreundersøkelsen som ble foretatt i går ettermiddag og kveld.

— Om ikke det er dødt løp, så er det veldig jevnt. Men det er en betydelig forskjell mellom de yngste og de eldste, sier Nils Petter Strand i Synovate til Dagbladet.De eldste er klart mer positive enn de yngste. Av de over 60 år svarer 58 prosent at tildelingen var riktig, mens 31 prosent mener det var galt. Hos de yngste mellom 18 og 29 år er bare 25 prosent positive til tildelingen, mens 42 prosent er negative.

I en meningsmåling InFacts har gjort for VG, svarer kun 28 prosent at Obama ikke fortjente prisen. 43 prosent støtter tildelingen, mens knappe 30 prosent sier de ikke har noen bestemt oppfatning om pristildelingen.

Krigspresident Tilhengerne av tildelingen legger vekt på Obamas arbeid for forsoning og atomnedrustning. Han har også satt ned foten for et rakettskjold og myket opp tonen med Russland.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer