NORGE ER UNDER ANGREP: Sjefredaktør Lars Helle advarer mot forhåndsdømming og ryktespredning. - Media blir satt på prøve og edrueligheten blir nå svært viktig, sier han. FOTO: Erik Hattrem/Dagbladet
NORGE ER UNDER ANGREP: Sjefredaktør Lars Helle advarer mot forhåndsdømming og ryktespredning. - Media blir satt på prøve og edrueligheten blir nå svært viktig, sier han. FOTO: Erik Hattrem/DagbladetVis mer

- Norge er under angrep!

Sjefredaktør i Dagbladet, Lars Helle, advarer mot forhåndsdømming og ryktespredning.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den enorme flyten av informasjon som strømmer ut på sosiale medier etter at Oslo ble angrepet, gjør at Dagbladets sjefredaktør, Lars Helle, oppfordrer til varsomhet i måten informasjon blir viderebrakt.

- Norge er under angrep og Dagbladet og resten av media i Norge har nå en veldig viktig rolle i jobben med og informere befolkningen. Det er viktig at spekulasjoner blir unngått. Det er nå en enorm informasjonsflyt utenfor etablerte medier, sier han.

Vær forsiktig For alle som nå søker etter informasjon, har media en kjempeviktig rolle. Edrueligheten og etteretligheten settes på enorme prøver.

- Dagbladet kommer ikke til å gå ut med meldinger som ikke er 100 prosent verifisert, sier Helle.

Han er svært bekymret for sikkerheten til folk som ønsker å tipse media med bilder og annen informasjon.

- Jeg må innstendig oppfordre folk til å ikke eksponere seg for fare. Dagbladet ønsker ikke at noen setter seg selv i fare for å tipse oss med bilder eller informasjon. Det er viktig å følge politiet og andre myndigheters anvisninger, forteller han.

Vil vise avsky Helle ble varslet om dagens angrep på hovedstaden via TV 2.

 - Fra jeg ble informert om dagens hendelser mens jeg så Tour de France på TV 2 og frem til nå, har spesielt NRK-radio og NRK1 vært svært flinke til å gi meg informasjon, sier han og legger til at han er preget av det som har rammet nasjonen.

- Dagbladet skal markere sin holdning til angrepet, men det er viktig at det ikke blir avsagt noen forhåndsdommer. Men når det er sagt, vi vil vise en voldsom avsky for det som er skjedd, avslutter han.

- Norge er under angrep!