Norge et av verdens beste turistmål

Hva har New York, verdensrommet, Amasonas, Sahara og Kyst-Norge til felles? De står alle på lista over de femti stedene i verden National Geographic mener du må få med deg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Som eneste skandinaviske land har Norge kommet med på lista over de største høydepunktene du kan besøke. Kåringa er foretatt av det anerkjente magasinet National Geographic, i anledningen 15-årsjubileet for reiseguiden deres.

De femti stedene er inndelt i forskjellige kategorier. Kyst-Norge er plassert i «Uberørt land», sammen med blant annet Alpene.

- Dette er svært gledelig, og har veldig stor verdi. Når folk velger reisemål, har det de leser i et slikt magasin veldig stor betydning. Omtale i et slikt magasin vil utvilsomt trekke flere turister til Norge. Turister forbinder Norge med kysten, fjorder og fjell, sier direktør for myndighetskontakt og informasjo, Per-Arne Tuftin, i Norges Turistråd.

Han legger ikke skjul på at turistrådet har jobbet aktivt for å komme med på lista.

- Vår pressemedarbeider i New York har jobbet tett opp mot National Geographic for å legge dette til rette, sier Tuftin.

Magasinets journalister brukte 18 måneder på kåringa.

Andre reisemål du må ha med deg er Hong Kong, Paris, Rio de Janeiro, San Francisco, Venezia, Antarktis, Hawaii, Akropolis, Taj Mahal og Cyberspace.

MÅ SEES: Kyst-Norge - her fra Trollfjorden i Vesterålen - er plassert i «Uberørt land», sammen med blant annet Alpene.